Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα επηρεάσει την πορεία των μετοχών

XA: Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα επηρεάσει την πορεία των μετοχών
Αύριο αναμένεται και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI με τους επενδυτές να περιμένουν είσοδο της Εθνικής αλλά και έξοδο της Jumbo
Σχετικά Άρθρα

Στην πορεία των αποδόσεων των ομολόγων και στις επιπτώσεις που φέρνει η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες θα είναι στραμμένο σήμερα το βλέμμα των επενδυτών.
Το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να ακολουθήσει τη διεθνή τάση, ανοίγοντας με μικτές τάσεις, ενώ αναλυτές περιμένουν κάποια πίεση αφού το ελληνικό δεκαετές βρέθηκε χθες να έχει απόδοση πάνω από 2,3% και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020.
Σημειώνεται πως αύριο αναμένεται και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI με τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Alpha Bank να βρίσκονται στον MSCI Greece Standard και την αγορά να περιμένει είσοδο της Εθνικής Τράπεζα αλλά και έξοδο της Jumbo.

Euroxx
Περιμένουμε πως η αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων (το δεκαετές πάνω από 2,3%, το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2020) θα φέρει κάποια πίεση στην αγορά μετοχών.

Eurobank Equities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε πως οι ελληνικές μετοχές θα ακολουθήσουν τις αντίστοιχες του εξωτερικού και θα ανοίξουν με μικτές τάσεις, με το βλέμμα στον κίνδυνο που προκαλεί το κύμα σύσφιξης νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως.

Beta
Λόγω απουσίας εγχώριων καταλυτών και την απουσία σημαντικών εταιρικών ειδήσεων οι επενδυτές μπορεί να μην προβούν σε επιθετικές κινήσεις σήμερα.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 920 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 960 μονάδες.
Η MSCI θα ανακοινώσει αύριο το βράδυ τις τριμηνιαίες αλλαγές τους δείκτες της.

Depolas
Οι διεθνείς δείκτες αναζητούν ακόμα σημείο ισορροπίας μετά και τις τελευταίες απώλειες με τον MSCIworldindexνα χάνει περισσότερο από 5% από αρχές του έτους.
Καλύτερη εικόνα εμφανίζει ο αντίστοιχος δείκτης των αναδυόμενων αγορών με απώλειες μόλις 1%.
Στο εσωτερικό, απέχουμε ακόμα 2 εβδομάδες μέχρι τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα (πλην Μυτιληναίου), αλλά και την καθοδήγηση από τις διοικήσεις των εισηγμένων, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ένα θετικό πάτημα στις μετοχές με την προϋπόθεση ότι το περιβάλλον παραμένει τουλάχιστον σταθεροποιητικό.
Στο μεσοδιάστημα, εντοπίζουμε σημαντικά επίπεδα στήριξης στην ζώνη των 930-920 μονάδων σε πρώτη φάση, αλλά με την κρίσιμη στήριξη να εντοπίζεται στην περιοχή των 880 μονάδων.
Στον αντίποδα, δυσκολίες αναμένεται να εμφανιστούν πάνω από τα επίπεδα των 980 μονάδων.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης