Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Solidus και Δυναμική «ενώνουν» τις δυνάμεις τους - Ολοκληρώθηκε η μεταφορά χαρτοφυλακίων

Solidus και Δυναμική «ενώνουν» τις δυνάμεις τους - Ολοκληρώθηκε η μεταφορά χαρτοφυλακίων
Σε ΕΠΕΥ μετατρέπεται η Δυναμική Χρηματιστηριακή με παύση υπηρεσιών διαβίβασης, φύλαξης και εκκαθάρισης
Σχετικά Άρθρα

Στην Solidus πέρασαν τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών της Δυναμικής Χρηματιστηριακής και η πρώτη αναλαμβάνει πλέον την εκκαθάριση, θεματοφυλακή και διαβίβαση εντολών των πελατών της δεύτερης, σε συνέχεια και της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της Δυναμικής.
Η Δυναμική μετατρέπεται σε ΕΠΕΥ μετά και από τις σχετικές αποφάσεις που είχε λάβει η γενική συνέλευση της Δυναμικής.
Σύμφωνα με την ατζέντα της γενικής συνέλευσης οι μέτοχοι στις 15 Δεκεμβρίου 2021 είχαν κληθεί να αποφασίσουν την παύση των παρακάτω επενδυτικών υπηρεσιών.
Την εκτέλεση εντολών για λογαριασμό πελατών, την φύλαξη και διαχείριση χρηματοπιστωτικών μέσων για λογαριασμό πελατών, περιλαμβανομένης της θεματοφυλακής και συναφών υπηρεσιών όπως η διαχείριση χρηματικών διαθεσίμων/παρεχόμενων ασφαλειών και με εξαίρεση την πρόβλεψη και τήρηση λογαριασμών αξιογράφων σε ανώτατο επίπεδο, την παροχή πιστώσεων ή δανείων σε επενδυτή προς διενέργεια συναλλαγής σε ένα ή περισσότερα χρηματοπιστωτικά μέσα και επενδυτικές υπηρεσίες και δραστηριότητες καθώς και παρεπόμενες υπηρεσίες.
Παράλληλα οι μέτοχοι είχαν κληθεί να εγκρίνουν και τη μεταβίβαση των σχετικών εργασιών (εκτέλεσης εντολών, φύλαξης, παροχής πιστώσεων και επενδυτικές υπηρεσίες) και βάση των αποφάσεων μεταφέρθηκαν στο Solidus ΑΧΕΠΕΥ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Solidus το 2021 ήταν στην 14η θέση στον πίνακα των χρηματιστηριακών εταιρειών με μερίδιο αγοράς 1,35% και η Δυναμική Χρηματιστηριακή στην 18η με μερίδιο 0,48%.
Στο τέλος του 2021 ο αριθμός των χρηματιστηριακών εταιρειών ήταν 44 με τις 14 να λειτουργούν ως εξ αποστάσεων μέλη (Remote Members).

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης