Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο – Τάση και από τις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο – Τάση και από τις αγορές του εξωτερικού
Το Ελληνικό Χρηματιστήριο, έχει δείξει εξαιρετικές αντοχές το τελευταίο διάστημα και καταγράφει απόδοση ανώτερη των αγορών του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

Παρά τις ανησυχίες αναφορικά με την ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας, αλλά και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν ήπια υψηλότερα, σημειώνουν οι αναλυτές.
Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα επηρεάσουν και την εγχώρια αγορά, λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό.
Οι επενδυτές αναμένουν την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI στις 9 Φεβρουαρίου. 
Σημειώνεται πάντως πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο, έχει δείξει εξαιρετικές αντοχές το τελευταίο διάστημα και καταγράφει απόδοση ανώτερη των αγορών του εξωτερικού, κυρίως λόγω των εισροών που υπάρχουν στον τραπεζικό κλάδο.
Σήμερα ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5 ετών της Safe Bulkers με εύρος απόδοσης 2,7-3,10%.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με την αγορά να διατηρεί το βλέμμα της στις εξελίξεις από το εξωτερικό.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπιο ανοδικό άνοιγμα για σήμερα, παρά τον επίμονο πληθωρισμό και τον γεωπολιτικό κίνδυνο, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας.

Piraeus Securities
Για σήμερα περιμένουμε ανοδικό άνοιγμα με το ενδιαφέρον και πάλι να εστιάζεται στις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Οι αποφάσεις του MSCI την Τετάρτη θα τραβήξει την προσοχή των επενδυτών.

Optima Bank
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να διατηρηθεί στην ελληνική αγορά αυτήν την εβδομάδα λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων, ενώ η αγορά θα έχει στραμμένη την προσοχή της στις ανακοινώσεις του οίκου MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών (η ανακοίνωση θα γίνει στις 9/2 μετά το κλείσιμο της αγοράς).

Beta
Η αγορά αναμένεται να εμφανίσει τάσεις συσσώρευσης λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους και των ανησυχιών από την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 920 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 960 μονάδες.
Η MSCI θα ανακοινώσει τις τριμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες της την Τετάρτη 09/02.

Depolas
Μετά και από την συνεδρίαση της ΕΚΤ οι 10ετεις Ευρωπαϊκές κρατικές ομολογιακές αποδόσεις ανέβηκαν σημαντικά  την προηγούμενη εβδομάδα με την Ελλάδα και Ιταλία να καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο (36 μβ και 45μβ αντίστοιχα), γεγονός που σταδιακά θα αρχίσει να δυσκολεύει ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση των μετοχικών αποτιμήσεων. 
Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι μετοχικές αλλαγές στους δείκτες της 
MSCI (Τετάρτη), όπου δεν αναμένεται κάποια είσοδο/διαγραφή, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στη μέτρηση του πληθωρισμού Ιανουαρίου των ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς οι εκτιμήσεις μιλούν για άνοδο μεγαλύτερη του 7% (ετήσια βάση).
Κρίσιμη περιοχή στήριξης για τον ΓΔΧΑ η ζώνη των 930-920 μονάδων, στην παρούσα φάση.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης