Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση του ανοδικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Τάση από το εξωτερικό

ΧΑ: Διατήρηση του ανοδικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Τάση από το εξωτερικό
Ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο, ενώ υπάρχουν και εφεδρείες στα βαριά χαρτιά που θα μπορούσαν να στηρίξουν λόγω ελκυστικών αποτιμήσεων μία ανοδική κίνηση
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση του ανοδικού momentum περιμένουν οι αναλυτές και για τη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου στις αγορές της Ευρώπης.
Ο Ιανουάριος ήταν ανοδικός μήνας για το ΧΑ με το γενικό δείκτη να ενισχύεται περίπου 5%, αλλά τις τράπεζες να καταγράφουν σημαντικά υψηλότερες αποδόσεις.
Ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο, ενώ υπάρχουν και εφεδρείες στα βαριά χαρτιά που θα μπορούσαν να στηρίξουν λόγω ελκυστικών αποτιμήσεων μία ανοδική κίνηση.
Σημειώνεται πως οι μετοχές της Quest διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,25 ευρώ ανά μετοχή, μικτό, με την καθαρή μερισματική απόδοση να είναι στο 6,11%.

Euroxx
Μετά την ισχυρή πορεία του Ιανουαρίου (περίπου 5%) περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος λόγω της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου στην Ευρώπη.

Βeta
Η συσσώρευση θα μπορούσε να είναι το επικρατέστερο σενάριο για σήμερα λόγω κάποιων κινήσεων κατοχύρωσης κερδών που δεν μπορούν να αποκλειστούν.
Η τάση των αγορών του εξωτερικού θα οδηγήσει την αγορά λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 882 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 920 και 900 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 940 και 950 μονάδες.
Οι Alphabet, AMD και Paypal θα ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα 4ου τριμήνου.

Depolas
Στο εσωτερικό, σε νέο υψηλό σχεδόν 2 ετών έκλεισε ο τραπεζικός κλάδος (στις 678 μονάδες), ο οποίος ηγείται των αποδόσεων από την αρχή του έτους.
Ωστόσο, αναμένουμε εξομάλυνση της ανοδικής κλίσης του ΔΤΡ το επόμενο διάστημα και αυξημένη πιθανότητα παράδοσης της σκυτάλης των αποδόσεων σε άλλες δεικτοβαρείς εισηγμένες.
Για σήμερα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι δείκτες μεταποίησης Ιανουαρίου της Markit PMI για Ελλάδα, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.
Επιπλέον, Βαρύτητα θα δοθεί και στα εταιρικά αποτελέσματα σημαντικών εισηγμένων στις ΗΠΑ όπως Exxon Mobil και Google (μετά το τέλος της συνεδρίασης στις ΗΠΑ).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης