Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω των αγορών του εξωτερικού – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω των αγορών του εξωτερικού – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Σήμερα ολοκληρώνεται χρηματιστηριακά ο πρώτος μήνας του 2022 με τον Γενικό Δείκτη να έχει μέχρι στιγμής άνοδο 3,48% και ο τραπεζικός 14,42%
Σχετικά Άρθρα

Υψηλότερα διαπραγματεύονται τα παράγωγα των σημαντικότερων ευρωπαϊκών δεικτών και οι αναλυτές εκτιμούν πως η εγχώρια αγορά έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ανοδικά σήμερα, αλλά με υψηλή μεταβλητότητα.
Οι μετοχές των τραπεζών θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ σταδιακά το ενδιαφέρον θα αρχίσει να στρέφεται και στην επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.
Σήμερα ολοκληρώνεται χρηματιστηριακά ο πρώτος μήνας του 2022 με τον Γενικό Δείκτη να έχει μέχρι στιγμής άνοδο 3,48% και ο τραπεζικός 14,42%.
Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,25 ευρώ ανά μετοχή οι κάτοχοι μετοχών της Quest, αλλά και οι κάτοχοι μετοχών Alpha Trust κατοχυρώνουν επίσης δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,4983 ευρώ ανά μετοχή.
Οι δύο μετοχές αύριο 1η Φεβρουαρίου θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.
Επιπλέον, από σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Intrakat.

Euroxx
Περιμένουμε υψηλή μεταβλητότητα λόγω τέλους μήνα, με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Οι αγορές παγκοσμίως αναμένεται να αντιδράσουν ανοδικά σήμερα καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα υποστηρικτικά στοιχεία για τις οικονομίες και σε αυτό το πλαίσιο περιμένουμε η εγχώρια αγορά να ακολουθήσει την τάση.

Optima Bank
Λόγω της επικείμενης αναθεώρησης των δεικτών MSCI περιμένουμε οι επενδυτές να εστιάσουν στις πληροφορίες αναφορικά με νέες εισαγωγές στον ελληνικό δείκτη αυτήν την εβδομάδα.

Beta
Μία αντίδραση θα μπορούσε να εκδηλωθεί σήμερα με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 882 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 920 και 900 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 940 και 950 μονάδες.
Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη την Τετάρτη και η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη θα δώσουν τον τόνο στις αγορές.

Depolas
H μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει αυξημένη την τρέχουσα εβδομάδα εν μέσω αποτελεσμάτων στο εξωτερικό, αλλά και εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη.
Επιπλέον, δεν αποκλείεται προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης για τους μετοχικούς δείκτες στις ΗΠΑ μετά τις σημαντικές απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.
Για τον ΓΔΧΑ, το εκτιμώμενο εύρος τιμών εντοπίζεται μεταξύ των 900 και 950 μονάδων στην παρούσα φάση.
Μεταξύ των σημαντικότερων μακροοικονομικών στοιχείων περιλαμβάνονται οι εγχώριες λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου, το ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης (προχωρημένη μέτρηση) και ο ΔΤΚ Ιανουαρίου στη Γερμανία (αρχική μέτρηση).
Σημειώνουμε ότι οι αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ (Κινέζικη Πρωτοχρονιά) θα παραμείνουν κλειστές όλη την εβδομάδα. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης