Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατηρείται η αισιοδοξία – Δεν αποκλείεται αύξηση μεταβλητότητας λόγω κατοχύρωσης κερδών

ΧΑ: Διατηρείται η αισιοδοξία – Δεν αποκλείεται αύξηση μεταβλητότητας λόγω κατοχύρωσης κερδών
Στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

Με την αγορά να έχει τέσσερις ανοδικές συνεχόμενες συνεδριάσεις και έξι στις επτά του τρέχοντος έτους, οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τη σημερινή συνεδρίαση, αλλά δεν αποκλείουν και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω των υψηλών βραχυπρόθεσμων κερδών.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, ενώ αύριο το βράδυ η Fitch αναμένεται να δημοσιεύσει την αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία.

Euroxx
Με την αγορά να έχει αναρριχηθεί στα υψηλά του Δεκεμβρίου 2014, περιμένουμε να προσπαθήσει να καταγράψει νέα υψηλά με βελτιωμένους όγκους συναλλαγών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι μετοχές να εμφανίσουν μεταβλητότητα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές για τη νομισματική πολιτική διεθνώς μετά και τα πρόσφατα κέρδη (Γ.Δ +6,4% από την αρχή του έτους).

Beta
Το ΧΑ να καταγράφει άνοδο 6,4% από την αρχή του έτους σε μόλις 7 συνεδριάσεις και είναι σε βραχυπρόθεσμα υπεραγορασμένα επίπεδα.
Αυτή η άνοδος μπορεί να φέρει κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και ένα ακόμα γύρο επιλεκτικού ενδιαφέροντος και τοποθετήσεων.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 873 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 920 και 900 μονάδες και σημείo αντίστασης οι 970 μονάδες.
Η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει σήμερα τον πληθωρισμό για τον Δεκέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε αύξηση κατά 4.4% τον Δεκέμβριο έναντι 4.0% τον Νοέμβριο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης