Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Με το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Με το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές
Τα πρόσφατα κέρδη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ενώ λόγω των στοιχείων που αναμένονται για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δεν αποκλείεται νευρικότητα στη συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα

Μετά την καταγραφή υψηλών δύο ετών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, το βλέμμα θα παραμείνει στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού.
Συνέχιση της ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές, θα δώσει την ευκαιρία να πάρει απόσταση ο γενικός δείκτης από τις 930 μονάδες.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που ανακοινώνονται σήμερα θα επηρεάσουν τις αγορές, ενώ για την εγχώρια αγορά περιμένουν αφομοίωση των νέων επιπέδων με καλό όγκο συναλλαγών και τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο.
Σημειώνεται πως ο Γενικός Δείκτης έχει συμπληρώσει τρεις ανοδικές συνεδριάσεις και από την αρχή του έτους ενισχύεται 4,62%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης στο ίδιο διάστημα έχει άνοδο 11,08%.
Σήμερα, οι μετοχές της Alpha Trust Ανδρομέδα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,1276 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Euroxx
Μετά τα υψηλά 2 ετών περιμένουμε η αγορά να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη με βελτιωμένους όγκους συναλλαγών και τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Οι Ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με ανοδικά σήμερα αλλά περιμένουμε μία νευρική συνεδρίαση ενόψει της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών να είναι πιθανή ειδικά στον τραπεζικό κλάδο.

Beta
Παρά τα τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα οι όγκοι συναλλαγών είναι υποστηρικτικοί και θα μπορούσαν να απορροφήσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στα υψηλά.
Μία πιο ισορροπημένη συνεδρίαση αναμένεται σήμερα.

Merit
Ο ΓΔ ενισχύθηκε χθες κατά 1.76% και έκλεισε στις 934.61 μονάδες, σε υψηλό 2 χρόνων.
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 873 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 920 και 900 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 940 και 950 μονάδες.
Η ανακοίνωση του πληθωρισμού (εκτίμηση αγοράς 7%) στις ΗΠΑ θα δώσει σήμερα τον τόνο στις διεθνείς αγορές, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει αύριο τον πληθωρισμό στην Ελλάδα και η Fitch την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου την Παρασκευή το βράδυ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης