Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Πληθωρισμός και Fitch στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Πληθωρισμός και Fitch στο επίκεντρο
Η μετοχή της Jumbo θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο μετά και την ανακοίνωση της εταιρείας για το ύψος των πωλήσεων το 2021
Σχετικά Άρθρα

Ήπιες διακυμάνσεις αναμένονται στο ξεκίνημα της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας με τους αναλυτές να σημειώνουν πως η τάση των αγορών στο εξωτερικό θα συνεχίσει να επηρεάζει την εγχώρια αγορά.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν σταθεροποιητικό άνοιγμα στις αγορές και για το ΧΑ αναμένεται ανάλογη κίνηση με διατήρηση επιλεκτικών τοποθετήσεων.
Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την Τετάρτη θα δώσει τον τόνο στις αγορές, ενώ ο πληθωρισμός για την Ελλάδα θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και την επόμενη μέρα αναμένεται η αξιολόγηση της Fitch για την ελληνική οικονομία.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Jumbo, η οποία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων για το 2021, οι οποίες απέχουν μόλις 2% από τα επίπεδα του 2019, ήτοι κοντά στα 832 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Equities σημειώνει πως είναι εφικτός ο στόχος για EBITDA κοντά στα 270 εκατ. ευρώ με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών να είναι στα 248 εκατ. ευρώ.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να διατηρήσει τα πρόσφατα κέρδη με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχίζονται.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ένα ήσυχο άνοιγμα λόγω μικτών τάσεων στις αγορές του εξωτερικού με επιφυλακτικές κινήσεις καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις κινήσεις στη νομισματική πολιτική.

Optima Bank
Η επερχόμενη αξιολόγηση της Fitch για την ελληνική οικονομία την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου και οι εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση της Omicron αναμένεται να δώσουν τον τόνο στο ΧΑ αυτήν την εβδομάδα.

Beta
Η μετακύλιση του ενδιαφέροντος και οι επιλεκτικές κινήσεις θα διατηρήσουν την αγορά στα τρέχοντα επίπεδα ενώ η Jumbo θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την ενημέρωση για τις πωλήσεις του 2021.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 872 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 900 και 872 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.
Η ανακοίνωση του πληθωρισμού την Τετάρτη 12/01 στις ΗΠΑ θα δώσει τον τόνο στις διεθνείς αγορές.
Επιπλέον, η ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα την Πέμπτη 13/01 και η αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου την Παρασκευή 14/01 από την Fitch είναι οι σημαντικότεροι εσωτερικοί καταλύτες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης