Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Πιθανή διολίσθηση προς τις 900 μονάδες

ΧΑ: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Πιθανή διολίσθηση προς τις 900 μονάδες
Οι συναλλαγές αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με την πρώτη στήριξη για το Γενικό Δείκτη να εντοπίζεται στις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Η απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό, συνεχίζει να ωθεί τους επενδυτές στην αναζήτηση τάσης από τις αγορές του εξωτερικού.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν συνέχιση της συσσώρευσης χωρίς να αποκλείεται μία περαιτέρω διολίσθηση λόγω της εύθραυστης ψυχολογίας που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και την πρόθεση η οποία φάνηκε από τα πρακτικά της FED για γρηγορότερη απόσυρση των μέτρων στήριξης.
Οι συναλλαγές αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με την πρώτη στήριξη για το Γενικό Δείκτη να εντοπίζεται στις 900 μονάδες.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι μετοχές να κινηθούν σταθεροποιητικά καθώς η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη, λόγω των ανησυχιών για ταχύτερη απόσυρση των μέτρων στήριξης από τη FED.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση ακολουθώντας την τάση από τις αγορές του εξωτερικού με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και το ενεργειακό κόστος αυξάνουν την επιφυλακτικότητα και τη μεταβλητότητα στις μεγάλες αγορές.
Η ψυχολογία που επικρατεί στο εξωτερικό θα επηρεάσει την πορεία της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 872 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 872 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Depolas
Τα πρακτικά της FED ανέδειξαν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων ακόμα και από τον Μάρτιο, γεγονός που οδήγησε τις αγορές σε αυξημένες απώλειες στις ΗΠΑ την Τετάρτη και στην Ευρώπη χθες.
Φυσιολογικό, λοιπόν το αρνητικό άνοιγμα του ΓΔΧΑ σήμερα καθώς η εγχώρια επενδυτική κοινότητα αναμένεται να τηρήσει στάση αναμονής για την συνέχεια.
Παράλληλα, οι 10ετείς κρατικές αποδόσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζουν να κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο με δυόμιση ετών με εξαίρεση τον Ευρωπαϊκό Νότο (υψηλότερα 1.5 έτους περίπου).
Την σκυτάλη του πτωτικού ρίσκου φαίνεται ξεκάθαρα ότι παίρνει η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Σε αυτό το πλαίσιο, η συσσώρευση του ΓΔΧΑ εντός του εκτιμώμενου εύρους τιμών ενδέχεται να αποτελεί το πιθανότερο σενάριο για τις επόμενες ημέρες αναβάλλοντας μια άμεση ανοδική διαφυγή για άλλη μία φορά. Σήμερα δημοσιεύονται τα στοιχεία πληθωρισμού (Δεκεμβρίουαρχική εκτίμηση) λιανικών πωλήσεων (Νοεμβρίου) και καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Δεκεμβρίου τελική μέτρηση) της Ευρωζώνης, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στα στοιχεία εργασίας των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης