Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η αντίσταση των 900 μονάδων

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η αντίσταση των 900 μονάδων
Ήπια ανοδικά αναμένεται να ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές με βάση την εικόνα των παραγώγων
Σχετικά Άρθρα

Από τις αγορές του εξωτερικού αναμένουν οι αναλυτές να λάβει τάση σήμερα το ΧΑ, καθώς απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Ο τζίρος αναμένεται και πάλι χαμηλός, ενώ η διασπορά της μετάλλαξης Omicron ανησυχεί τους επενδυτές αλλά από την άλλη οι αντοχές που δείχνουν οι οικονομίες τους καθησυχάζει.
Έτσι δεν αποκλείεται μία νέα προσπάθεια υπέρβασης των 900 μονάδων σήμερα για το Γενικό Δείκτη, σημείο που αποτελεί σημαντική αντίσταση.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές εντοπίζουν ενδείξεις πως οι οικονομίες αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Omicron.

Euroxx
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση ακολουθώντας τη διεθνή τάση με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 871 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 871 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Beta
Μία ακόμη μέρα συσσώρευσης και επιλεκτικών κινήσεων αναμένεται λόγω της περιορισμένης ειδησεογραφίας και της επιφυλακτικότητας για τη διασπορά της μετάλλαξης Omicron.

Depolas
Η έξαρση της όμικρον είναι σε εξέλιξη και δεν δείχνει σημάδια κορύφωσης προς το παρόν. Το εκτιμώμενο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ τοποθετείται εντός της περιοχής των 870-930 μονάδων για τις επόμενες συνεδριάσεις.
Το γενικότερο ‘’outlook’’ παραμένει θετικό για την ελληνική οικονομία με την χθεσινή μέτρηση του μεταποιητικού τομέα (PMI Markit) να διαμορφώνεται στο 59,0 που αποτελεί από τις υψηλότερες καταγεγραμμένες μετρήσεις ιστορικά.
Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο σήμερα περιλαμβάνεται η ανεργία Δεκεμβρίου στην Γερμανία και η μεταποίηση ISM Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ.
Καλύτερες των εκτιμήσεων ανακοινώθηκαν και οι λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου σήμερα το πρωί στην Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης