Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνεδρίαση χωρίς ενδιαφέρον και με χαμηλό όγκο περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Συνεδρίαση χωρίς ενδιαφέρον και με χαμηλό όγκο περιμένουν οι αναλυτές
Επιλεκτικές τοποθετήσεις και κινήσεις ωραιοποίησης περιμένουν οι αναλυτές λόγω τέλους έτους
Σχετικά Άρθρα

Η απουσία σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση αναμένεται να οδηγήσει σε μία ακόμη αδιάφορη συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ η εξάπλωση της Omicron στην Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις και να αντισταθμίσει τις όποιες κινήσεις ωραιοποίησης θα μπορούσαν να εκδηλωθούν.
Ο τζίρος αναμένεται χαμηλός και λόγω της εορταστικής περιόδου, ενώ το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορά εκτιμάται με μικτές τάσεις.
Σημειώνεται πως σήμερα είναι η προτελευταία συνεδρίαση για το τρέχον έτος με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 10,26%.

Euroxx
Περιμένουμε κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ένα ήσυχο άνοιγμα λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά και λόγω του μικτού ανοίγματος που αναμένεται στις αγορές μετοχών του εξωτερικού.

Beta
Μία ακόμα συνεδρίαση χωρίς ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα καθώς βρισκόμαστε στο μέσο των διακοπών για το νέο έτος με τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών να επικρατούν και σήμερα.
Οι ανησυχίες για την εξάπλωσης της Omicron στη χώρα μπορεί να φέρει κάποιες πωλήσεις μετά και από 3 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ μένους μόλις δύο για την ολοκλήρωση του έτους.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 871 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 871 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Depolas
Πιθανή είναι η συνέχιση της πλαγιοανοδικής κίνησης που έχει ξεκινήσει με στόχο να ξεφύγουμε από το πτωτικό κανάλι που έχει δημιουργηθεί από τις 19 Νοεμβρίου.
Το στοίχημα της επαναφοράς στην κανονικότητα παραμένει εν ισχύ μεσοπρόθεσμα, όπως δείχνουν και τα οικονομικά στοιχεία, αν και βραχυπρόθεσμα η εξέλιξη των κρουσμάτων και το κατά πόσο θα περιοριστούν από τα μέτρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο.
Υπό αμφισβήτηση τίθεται η ανοδική ορμή των μετοχικών δεικτών κυρίως στις ΗΠΑ, μιας και εκπνέει το επόμενο τρίμηνο η υποστήριξη της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ακολουθούν αυξήσεις στο βασικό επιτόκιο, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.
Ήτοι, είναι φυσιολογικό να αναμένουμε συνολικά χαμηλότερες αποδόσεις για τους μετοχικούς δείκτες στις ΗΠΑ το νέο έτος (σε σχέση με το 2021) στην καλύτερη περίπτωση. Με βάση τα τωρινά δεδομένα καλύτερες προοπτικές διαφαίνονται για τις Ευρωπαϊκές μετοχές και φυσικά για το ΧΑ.
Σήμερα, αναμένουμε τον δείκτη τιμών παραγωγού Νοεμβρίου της χώρας μας, ενώ σταθερό παραμένει το ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εβδομαδιαία στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης