Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στην Omicron και στις πληθωριστικές πιέσεις

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στην Omicron και στις πληθωριστικές πιέσεις
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Attica Bank μετά και την ανακοίνωση για την πλήρη κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση των χαμηλών όγκων συναλλαγών και συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών περιμένουν οι αναλυτές για το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης.
Τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών δείχνουν μικτό άνοιγμα και το βλέμμα των επενδυτών του ΧΑ θα παραμείνει εστιασμένο στις αγορές του εσωτερικού.
Η μετάλλαξη Omicron αλλά και οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Attica Bank μετά και την ανακοίνωση για την πλήρη κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας.
Η απουσία σημαντικών ειδήσεων στο εσωτερικό αλλά και η εορταστική περίοδος, εκτιμάται ότι θα κρατήσει τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα και το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ περιορισμένο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ένα ήσυχο ξεκίνημα καθώς η ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού είναι μικτή λόγω της επιφυλακτικότητας που υπάρχει αναφορικά με τους κινδύνους από τη μετάλλαξη Omicron.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών διατηρώντας το βλέμμα της στις αγορές του εξωτερικού.
Οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να παραμείνουν χαμηλοί.

Βeta
Η αύξηση των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Omicron μαζί με τη σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο, διαμορφώνοντας την τάση τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και παγκοσμίως.
Επιπλέον το διατηρούμενο σε υψηλά επίπεδα ενεργειακό κόστος δημιουργεί τοπίο στην ομίχλη και δύσκολα μπορεί εκτιμηθεί η πορεία του μέχρι το τέλος του έτους.
Μία συνεδρίαση συσσώρευσης αναμένεται σήμερα με χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω της εορταστικής περιόδου.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 870 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 870 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 890 μονάδες (KMO 30 ημερών) και οι 900 μονάδες.

Depolas

H συνολική εικόνα δεν έχει ουσιαστικά διαφοροποιηθεί.
Οι έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα παραμείνουν ενδεχομένως και για τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς θα αξιολογούνται οι εξελίξεις, προσφέροντας σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετές βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες.
Για τον ΓΔΧΑ, σε πρώτη φάση, αποτελεί στοίχημα η ανοδική διάσπαση των 900 μονάδων, εν μέσω πιθανού χαμηλού όγκου συναλλαγών.
Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας βρίσκεται η 3η μέτρηση του ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου και η καταναλωτική εμπιστοσύνη Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης