Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αντίδραση αναμένουν οι αναλυτές λόγω των ανακοινώσεων για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

ΧΑ: Αντίδραση αναμένουν οι αναλυτές λόγω των ανακοινώσεων για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων
Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα καθώς εισερχόμαστε σε εορταστική περίοδο
Σχετικά Άρθρα

Το ανοδικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης και αποτυπώνεται στα ευρωπαϊκά παράγωγα, αναμένεται σύμφωνα με τους αναλυτές να δώσει στήριξη και στην εγχώρια αγορά.
Η αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη γρήγορη εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron, ενισχύει την επενδυτική ψυχολογία.
Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα καθώς εισερχόμαστε σε εορταστική περίοδο και η τρέχουσα χρηματιστηριακή εβδομάδα ολοκληρώνεται την προσεχή Πέμπτη.

Eurobank Equities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, οι αγορές του εξωτερικού φαίνεται πως ετοιμάζονται για ανοδικό άνοιγμα λόγω της αισιοδοξίας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη γρήγορη εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron, ενώ ο όγκος αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα καθώς εισερχόμαστε σε εορταστική περίοδο.

Euroxx
Περιμένουμε η αδυναμία να συνεχιστεί με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Βeta
Η κλιμάκωση της παραλλαγής Omicron επηρεάζει την απόδοση των δεικτών σε συνδυασμό και με τις πληθωριστικές πιέσεις και το αυξημένο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών.
Ωστόσο, σήμερα αναμένεται μία αντίδραση μετά τις αναφορές της Moderna και της Pfizer για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην μετάλλαξη.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 870 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 870 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Depolas
Οι αποτιμήσεις στο εσωτερικό παραμένουν σε λογικά επίπεδα, αλλά οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων λειτουργούν ανασταλτικά.
Βρισκόμαστε σταθερά από την πλευρά των αγοραστών και αναζητούμε σημεία ενδυνάμωσης των θέσεων μας σε περιπτώσεις αδυναμίας της αγοράς.
Ωστόσο, οι αποδόσεις για το επόμενο έτος αναμένεται να είναι χαμηλότερες, ενώ δυσκολότερο στην ανεύρεση θα είναι και το κατάλληλο μείγμα μετοχών στα χαρτοφυλάκια.
Διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ των 860 και 910 μονάδων για την τρέχουσα εβδομάδα.
Σήμερα, ανακοινώνεται μεταξύ άλλων η καταναλωτική εμπιστοσύνη Δεκεμβρίου (προχωρημένη εκτίμηση) της Ευρωζώνης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης