Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στους δείκτες FTSE με βασικότερη την είσοδο της Quest στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και την έξοδο της ΕΧΑΕ
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση του χθεσινού θετικού κλίματος λόγω των ανακοινώσεων της ΕΚΤ για την Ελλάδα, περιμένουν οι αναλυτές με τις τραπεζικές μετοχές να παραμένουν στο επίκεντρο.
Η συνέχιση της συμμετοχής των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα επαναγοράς της ΕΚΤ παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει επενδυτική βαθμίδα, αποτέλεσε θετική εξέλιξη, βελτιώνοντας την επενδυτική ψυχολογία.
Σημειώνεται πάντως πως τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται πτωτικά μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε ο τεχνολογικός κλάδος στις ΗΠΑ.
Από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στους δείκτες FTSE με βασικότερη την είσοδο της Quest στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και την έξοδο της ΕΧΑΕ.
Επιπλέον σήμερα λήγουν τα παράγωγα σε μετοχές και δείκτες σειράς Δεκεμβρίου.

Euroxx
Περιμένουμε πως η χθεσινή θετική ανακοίνωση της ΕΚΤ για την Ελλάδα θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη, ειδικά στις τράπεζες.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι ευρωπαϊκές αγορές να λάβουν κατεύθυνση από τις αγορές των ΗΠΑ, οι οποίες κινήθηκαν χαμηλότερα, λόγω της μεγάλης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας και τις αυξημένες ανησυχίες για τη μετάλλαξη Omicron.

Beta
Οι τιμές ενέργειας και οι ανησυχίες λόγω του πληθωρισμού θα συνεχίσουν να ρίχνουν τη σκιά τους στις μεγάλες αγορές τροφοδοτώντας την αστάθεια.
Σημειώνεται πως σήμερα λήγουν τα παράγωγα σειράς Δεκεμβρίου, ενώ η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE θα γίνει στο τέλος της συνεδρίασης.
Γι’ αυτό περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με υψηλότερους όγκους συναλλαγών.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 869 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 869 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.
Σήμερα λήγουν τα παράγωγα λήξης Δεκεμβρίου και η Quest Συμμετοχών θα αντικαταστήσει την ΕΧΑΕ στον FTSE Large Cap

Depolas
Ο κύκλος της ενισχυμένης νομισματικής στήριξης φαίνεται ότι κλείνει για τις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο στην Ευρώπη (οι εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν αύξηση επιτοκίων για το 2022). Για το εσωτερικό, δεδομένη φαίνεται ότι πρέπει να θεωρείται η παραμονή της χώρας μας στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων μέχρι την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ΕΚΤ.
Κατ΄ επέκταση, στοίχημα αποτελεί το κατά πόσο η οικονομική ανάπτυξη θα επισκιάσει τα πτωτικά ρίσκα που δημιουργούν ο πληθωρισμός και η μετάλλαξη Όμικρον το επόμενο διάστημα.
Συνίσταται προσοχή σε εισηγμένες με υψηλούς πολλαπλασιαστές.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ΔΤΚ Νοεμβρίου (τελική μέτρηση) στην Ευρωζώνη.
Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι σήμερα εκπνέουν τα παράγωγα, ενώ ολοκληρώνονται και οι εξαμηνιαίες αλλαγές στους μετοχικούς δείκτες του ΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης