Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τάση από το εξωτερικό – Χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

XA: Τάση από το εξωτερικό – Χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω του αυξημένου πληθωρισμού, τη συνεχή άνοδο των τιμών ενέργειας, αλλά και την πορεία της μετάλλαξης Omicron
Σχετικά Άρθρα

Με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού θα είναι για μία ακόμη συνεδρίαση οι επενδυτές του ΧΑ και η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει την διεθνή τάση.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω του αυξημένου πληθωρισμού, τη συνεχή άνοδο των τιμών ενέργειας, αλλά και την πορεία της μετάλλαξης Omicron.
Επιπλέον αναμένει τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τις κινήσεις αναφορικά με τον περιορισμό του πληθωρισμού και των μέτρων στήριξης (σήμερα συνεδριάζει η FED).
Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 300 εκατ. ευρώ, με διάρκεια 7 έτη και επιτόκιο 2,30%.
Επιπλέον οι μετοχές της Alpha Trust διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο περιοδικό μέρισμα ύψους 0,1276 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

Euroxx
Περιμένουμε η τάση στις αγορές του εξωτερικού να δώσουν τον τόνο σήμερα στο ΧΑ με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν χαμηλοί.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα παράγωγα δείχνουν ένα άνοιγμα με αστάθεια καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα νέα αναφορικά με την δυνητικά ταχύτερη απόσυρση των μέτρων στήριξης στη σημερινή συνεδρίαση της FED.

Βeta
Στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της FED με περιορισμένο εύρος διακύμανσης και χαμηλό όγκο συναλλαγών αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 869 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 869 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Depolas
Για σήμερα, αναμένουμε να τηρηθεί στάση αναμονής με το βλέμμα στραμμένο στην κεντρική τράπεζα.
Πρώτη σθεναρή στήριξη για τον ΓΔΧΑ αποτελεί η περιοχή των 860 μονάδων.
Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας το ποσοστό ανεργίας στην χώρα μας και οι λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης