Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Κίνηση πέριξ των 900 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στις ξένες αγορές

XA: Κίνηση πέριξ των 900 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στις ξένες αγορές
Στο τέλος της εβδομάδας θα μπει σε ισχύ η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE με την Quest να παίρνει τη θέση της ΕΧΑΕ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση
Σχετικά Άρθρα

Συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης πέριξ των 900 μονάδων με χαμηλούς όγκους συναλλαγών περιμένουν οι αναλυτές, στο ξεκίνημα της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας.
Το βλέμμα θα παραμείνει στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού αλλά και στις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών μέσα στην εβδομάδα.
Στο τέλος της εβδομάδας θα μπει σε ισχύ η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE με την Quest να παίρνει τη θέση της ΕΧΑΕ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank.
Στο επίκεντρο αναμένεται σήμερα να βρεθούν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά και την επιτυχημένη κάλυψη της έκδοσης του ομολόγου των 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,3%.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να συσσωρεύει γύρω από τις 900 μονάδες με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Eurobank Equities
Τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών δείχνουν ανοδικό άνοιγμα για τις αγορές σήμερα, καθώς αντλούν δυναμική από το κλείσιμο σε νέο ρεκόρ των αγορών στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να αναμένουν τα νέα αναφορικά με την πιθανή ταχύτερη απόσυρση των μέτρων στήριξης από τη FED, η οποία συνεδριάζει μέσα στην εβδομάδα.

Optima Bank
Οι συνεδριάσεις των FED (15/12) και ΕΚΤ (16/12) θα δώσουν τον τόνο στην αγορά στην τρέχουσα εβδομάδα.
Σημειώνεται πως οι αλλαγές στους δείκτες FTSE θα τεθούν σε ισχύ από το κλείσιμο της 17ης Δεκεμβρίου (η Quest εισέρχεται στον FTSE 25 και αφαιρείται η ΕΧΑΕ, η οποία εισέρχεται στον FTSE Mid Cap μαζί με την Epsilon Net) και αφαιρούνται ΟΛΘ και Έλτον.

Beta
Συσσώρευση με επιλεκτικές κινήσεις αναμένονται και σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της επόμενης χρονιάς.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 869 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 869 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 910 μονάδες.
Οι ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη θα δώσουν τον τόνο στις αγορές.

Depolas
Αναμφισβήτητα, στο επίκεντρο θα βρεθούν την εβδομάδα που ξεκινά οι συνεδριάσεις των Κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι κ άλλες Κεντρικές τράπεζες συνεδριάζουν εντός της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να χαραχτεί ενδεχομένως νέα ακολουθούμενη στρατηγική νομισματικής πολιτικής, η οποία θα κατευθύνει τις αγορές.
Ενίσχυση της μεταβλητότητας πιθανολογείται και λόγω εκπνοής των παραγώγων συμβολαίων τριμηνιαίου κύκλου.
Σε αυτό το πλαίσιο ανοίγουμε το εκτιμώμενο εβδομαδιαίο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ μεταξύ των 860 και των 940 μονάδων.
Επίσης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνονται και οι εξαμηνιαίες αλλαγές στους μετοχικούς δείκτες του ΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης