Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αποφάσεις μείζονος στρατηγικής σημασίας θα λάβει άμεσα η Marfin Popular Bank...που σχεδιάζει το μέλλον της...

Αποφάσεις μείζονος στρατηγικής σημασίας θα λάβει άμεσα  η Marfin Popular Bank...που σχεδιάζει το μέλλον της...
Αποφάσεις μείζονος στρατηγικής σημασίας θα λάβει από την νέα εβδομάδα η Marfin Popular Bank.
Οι αποφάσεις αυτές αφορούν την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο όμιλος στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και προφανώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Deals, σχέδια για εξαγορές και στρατηγικές συμφωνίες αποτελούν τον τρίπτυχο των στρατηγικών επιλογών της Marfin.

Η Marfin με 43-44 δις ευρώ ενεργητικό, περί τα 3,6 δις ευρώ κεφάλαια, εύρωστη για την οικονομική συγκυρία χρηματοοικονομική θέση, χωρίς δομικά προβλήματα ή κρυφά προβλήματα σχεδιάζει το μέλλον της.
Η Marfin έχει αποτελέσει δέλεαρ  πολλών ξένων, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμη και για την πλήρη εξαγορά, η Marfin έχει επίσης εξετάζει στρατηγική συνεργασία με άλλες τράπεζες εντός και εκτός Ελλάδος ή ακόμη και συγχώνευση της τράπεζας με την MIG την εταιρία συμμετοχών του ομίλου.
Η Marfin Popular Bank αξιολογεί τα δεδομένα από θέση ισχύος.
Ούσα Κυπριακή τράπεζα με έδρα σε άλλη χώρα εκτός Ελλάδος έχει την δυνατότητα να διαπραγματευτεί στρατηγικά το μέλλον από μια θέση προφανώς καλύτερη.
Δεν επείγεται να κλείσει μια συμφωνία. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα μεγάλο deal που θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ομίλου της οικονομίας και θα δημιουργήσει πλούτο στο σύστημα.
Με βάση ενδείξεις καθώς η Marfin δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά της δύο είναι τα εναλλακτικά σχέδια που εξετάζονται ή deal με μεγάλη ελληνική τράπεζα σενάριο που φαίνεται ότι εμφανίζει πολλές συνέργιες και οφέλη εκατέρωθεν. Π.χ. η δημιουργία μιας τράπεζας των 100 δις ευρώ ενεργητικό θα ανέτρεπε το σκηνικό και θα αναμόρφωνε τον τραπεζικό χάρτη στην Ελλάδα.
Άλλο σενάριο η  συγχώνευση Marfin με MIG ή κάποια άλλη στρατηγική επιλογή.
Ο χρόνος για τις μεγάλες, τις κρίσιμες στρατηγικές αποφάσεις της Marfin κυλάει πλέον αντίστροφα.
Πλησιάζει ο χρόνος των μεγάλων αποφάσεων, ο χρόνος των μεγάλων deals.


Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης