Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού – Το βλέμμα σε αποτελέσματα και MSCI

XA: Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού – Το βλέμμα σε αποτελέσματα και MSCI
Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα τα ΕΛΠΕ και η Τιτάν, ενώ αύριο αργά το βράδυ θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές στους δείκτες ΜSCI
Σχετικά Άρθρα

Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού αναμένουν οι αναλυτές να λάβει σήμερα η αγορά.
Η αύξηση των ανησυχιών για τον πληθωρισμό εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τις αγορές του εξωτερικού σε πτωτικό άνοιγμα, το οποίο θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Οι ενεργειακές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ δεν αποκλείεται διατήρηση της μεταβλητότητας ενόψει της αυριανής αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.
Σημειώνεται πως αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα εννεαμήνου τα ΕΛΠΕ και η Τιτάν, ενώ σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση η νέες μετοχές του ΟΠΑΠ, οι οποίες προέκυψαν από την επανεπένδυση του μερίσματος, ενώ ξεκινάει και η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα ενόψει της αυριανής αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, με τις ενεργειακές μετοχές να είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Beta
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανό να αντισταθμίσουν το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και έτσι περιμένουμε μία συνεδρίαση συσσώρευσης για σήμερα.

Optima Bank
Οι μετοχές οι οποίες επηρεάζονται από την αναθεώρηση των δεικτών MSCI (αναμένεται αύριο η ανακοίνωση μετά το κλείσιμο της αγοράς) θα παραμείνουν στο επίκεντρο σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 901 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 910 και 901 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 930 και 950 μονάδες.
Η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει σήμερα τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Οκτώβριο.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ αλλά και οι βασικοί μετοχικοί δείκτες της Ευρώπης.
Από την άλλη, ελεγχόμενες απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες εν αναμονή και των στοιχείων του πληθωρισμού σήμερα.
Εν τω μεταξύ, τα επίπεδα τιμών στην Κίνα αυξήθηκαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις, ενώ και οι τιμές παραγωγού Οκτωβρίου αυξήθηκαν με το υψηλότερο ρυθμό εδώ και 26 χρόνια (13,5% έναντι εκτίμησης για 12,3%).
Ήτοι, το βασικό πτωτικό ρίσκο για τις αγορές παραμένει.
Στο εσωτερικό υπάρχουν δεικτοβαρείς τίτλοι πέραν των τραπεζών που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τον ΓΔΧΑ ή και να τον οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα μεσοπρόθεσμα, όπως η Jumbo.
Κατά την εκτίμησή μας δεν είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη θα αποχωρήσει από τον δείκτη Standard Index MSCI (ανακοινώσεις αύριο το απόγευμα) , ενώ οι επιπτώσεις από την αύξηση του μεταφορικού κόστους και των περιορισμών της πανδημίας έχουν εν πολλοίς ενσωματωθεί στην τιμή.
Αύριο πριν την συνεδρίαση αναμένουμε τα αποτελέσματα Γ΄ Τριμήνου της Τιτάν, ενώ σήμερα θα έχουμε τα στοιχεία για την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου και τον πληθωρισμού Οκτωβρίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης