Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Στα κρίσιμα σημεία στήριξης και αντίστασης το βλέμμα

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Στα κρίσιμα σημεία στήριξης και αντίστασης το βλέμμα
Οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα από τις τραπεζικές μετοχές προκειμένου η αγορά να κινηθεί υψηλότερα, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αργά το βράδυ της Πέμπτης
Σχετικά Άρθρα

Στις κρίσιμες στηρίξεις και αντιστάσεις έχει στραφεί το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς η αγορά έχει καταγράψει σημαντική ανοδική κίνηση το τελευταίο διάστημα προσεγγίζοντας το κρίσιμο σημείο των 930 μονάδων.
Ανοδική διαφυγή θα μπορούσε να οδηγήσει στις 950 μονάδες αλλά και στις 1.000 μονάδες.
Ωστόσο, για τη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτές περιμένουν αφομοίωση των κερδών και τάση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν ήπια πτωτικά λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό.
Η έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα βάλει και τη μετοχή στο επίκεντρο, ενώ σήμερα γίνεται η γενική συνέλευση της Πλαίσιο για την επιστροφή 0,17 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους.
Οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα από τις τραπεζικές μετοχές προκειμένου η αγορά να κινηθεί υψηλότερα, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Σημειώνεται πως χθες ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή κατέγραψαν σημαντική άνοδο βοηθώντας τον Γενικό Δείκτη να κλείσει πάνω από τις 920 μονάδες.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη, ωστόσο είναι πιθανή μία αυξημένη μεταβλητότητα.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπιο πτωτικό άνοιγμα για τους δείκτες καθώς το παγκόσμιο ράλι κάνει μία παύση λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Beta
Το momentum μπορεί να αφυπνίσει και την υπόλοιπη αγορά και να επεκταθεί το ράλι πάνω από τις 930 μονάδες.
Οι όγκοι συναλλαγών είναι υποστηρικτικοί και υπάρχει αισιοδοξία ενόψει ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 900 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 910 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 930 και 950 μονάδες.

Depolas
Το κλείσιμο του χάσματος αποδόσεων με την υπόλοιπη Ευρώπη σημαίνει περαιτέρω άνοδο της τάξεως των 20 με 30 μονάδων για τον ΓΔΧΑ.
Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η πορεία των βασικών διεθνών δεικτών, καθώς φαίνεται ότι το΄΄end of year΄΄ ράλι έχει ξεκινήσει πρόωρα.
Σήμερα θα έχουμε και την παρουσίαση της Lamda Development για την επένδυση στο Ελληνικό με αποτέλεσμα η εισηγμένη πιθανότατα να βρεθεί στο επίκεντρο.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη ZEW Νοεμβρίου για το οικονομικό περιβάλλον στην Γερμανία και τον δείκτη τιμών παραγωγού Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης