Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στήριξη από το ΔΝΤ περιμένουν και σήμερα οι αναλυτές – Η Ελλάκτωρ στο επίκεντρο

ΧΑ: Στήριξη από το ΔΝΤ περιμένουν και σήμερα οι αναλυτές – Η Ελλάκτωρ στο επίκεντρο
Η έκδοση του ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ της CPLP Shipping θα τραβήξει επίσης βλέμματα, αλλά και ρευστότητα από την αγορά
Σχετικά Άρθρα

Η αναθεώρηση της εκτίμησης για το ύψος της ανάπτυξης φέτος στο 6,5% από 3,3% του ΔΝΤ πρόσφερε στήριξη στη χθεσινή συνεδρίαση, και οι αναλυτές περιμένουν πως θα συνεχίσει και σήμερα να στηρίζει την αγορά.
Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που αναμένονται σήμερα στο εξωτερικό, αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, θα διαμορφώσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση και θα επηρεάσουν την εγχώρια αγορά.
Η μετοχή της Ελλάκτωρ θα παραμείνει στο επίκεντρο μετά και τις αγορές μετοχών ύψους 2,4 εκατ. τεμαχίων χθες από την πλευρά των «εφοπλιστών», ενώ σημειώνεται πως έχουν μείνει ανεκτέλεστα 160 χιλ. τεμάχια προς εκποίηση.
Οι μετοχές που εκποιούνται ήταν στην κατοχή της ΑΤΤΙΚΑΤ και βγαίνουν προς πώληση από την ATE Bank.
Η έκδοση του ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ της CPLP Shipping θα τραβήξει επίσης βλέμματα, αλλά και ρευστότητα από την αγορά με τις πρώτες εκτιμήσεις να δίνουν επιτόκιο 2,6-2,7% στο ομόλογο.
Η δημόσια προσφορά θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Οκτωβρίου.

Euroxx
Περιμένουμε μία ακόμα μικτή συνεδρίαση σήμερα, με την αναθεώρηση της εκτίμησης του ΔΝΤ για το Ελληνικό ΑΕΠ να προσφέρει στήριξη.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε μικτό άνοιγμα λόγω των εταιρικών κερδών που θα ανακοινωθούν στο εξωτερικό και θα διαμορφώσουν την βραχυπρόθεσμη τάση.

Beta
Περιμένουμε διάθεση συσσώρευσης στη σημερινή συνεδρίαση λόγω χαμηλών όγκων συναλλαγών και στάση αναμονής για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι οριακά ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 888 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.
Θα ανακοινωθούν σήμερα ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα Γ’ τριμήνου των JP Morgan και BlackRock.

Depolas
Στο επίκεντρο της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας θα βρεθούν σήμερα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς και τα εταιρικά αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου των Blackrock και JP Morgan που θα δώσουν τον τόνο και για τις υπόλοιπες του χρηματοπιστωτικού τομέα που ανακοινώνουν αύριο και μεθαύριο.
Παράλληλα, αργά το απόγευμα θα δημοσιευθούν και τα πρακτικά της FED.
Τηρούμε στάση αναμονής αξιολογώντας τις εξελίξεις και τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία.
Σημειώνουμε ότι η αυξημένη μεταβλητότητα οδηγεί πολλές φορές σε ψευδείς διασπάσεις κρίσιμων επιπέδων των δεικτών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης