Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κλίμα τεχνικής ευφορίας που δεν πείθει στο ΧΑ +1,13% στις 907 μον. - Στο επίκεντρο Alpha και FTSE 25 με Viohalco, ΔΕΗ

Κλίμα τεχνικής ευφορίας που δεν πείθει στο ΧΑ +1,13% στις 907 μον. - Στο επίκεντρο Alpha και FTSE 25 με Viohalco, ΔΕΗ
Επιλεγμένες μετοχές του FTSE 25 και οι τράπεζες ώθησαν το ελληνικό χρηματιστήριο πάνω από τις 900 μονάδες, το εύρος των 900-910 μονάδων είναι κρίσιμο τεχνικά
Σχετικά Άρθρα

(upd14) Κλίμα τεχνικής ευφορίας έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο, ωθώντας τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες απόρροια κυρίως της εκτίμησης ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown.
Η επίσημη έγκριση του εμβολίου της Pfizer - δεν έχει πλέον τον χαρακτήρα της έκτακτης ανάγκης - από την αμερικανική FDA έχει επίσης συμβάλλει σε αυτό το κλίμα αλλά όλα αυτά δεν θα διαρκέσουν πολύ, θα ξεθωριάσουν όπως ξεθωριάζει και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Η χρηματιστηριακή αγορά δεν έπεισε για ακόμη μία ημέρα για την ικανότητα της να κινηθεί υψηλότερα, η απουσία πωλητών ήταν αυτή που συνέβαλε στην άνοδο και όχι κάποιο ουσιώδες αγοραστικό ενδιαφέρον.
Η συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα ήταν καλύτερη σε σχέση με χθες αλλά απουσίασαν τα καλά ποιοτικά στοιχεία.
Από τις μετοχές του FTSE 25 ξεχώρισαν οι Viohalco +4,9% και ΓΕΚ Τέρνα +5,4%.
Στον αντίποδα Coca Cola, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ σημείωσαν ήπιες απώλειες.
Στις τράπεζες συνέχισε να πρωταγωνιστεί η Alpha bank με την τιμή στα 1,1455 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση στα 2,68 δισεκ. έναντι μόλις 2,93 δισεκ. της Eurobank η μεταξύ τους διαφορά έκλεισε στα 250 εκατ ευρώ.
Στις δημοπρασίες ξεχώρισε και η Attica Bank, η οποία αν και στην κύρια συνεδρίαση κινήθηκε σε αρνητικά εδάφη, τελικά έκλεισε στο +11,40%, με τον όγκο της μάλιστα να φτάνει τις 848 χιλ. τεμάχια.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 907 μονάδες με το τεχνικό σημείο αντίστασης να προσδιορίζεται στις 900 με 910 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 548 μονάδες με την πρώτη αντίσταση να είναι οι 550 μονάδες.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη στο +0,22% και τον Τραπεζικό Δείκτη στο +0,57%.
Σταδιακά όμως διεύρυνε τα κέρδη του.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +1,13% στις 907 μονάδες έχοντας υψηλό στις 911,17 μονάδες και χαμηλό 899,24 μονάδες.
Ο τζίρος και όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και έχει επικεντρωθεί στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών στα 55,6 εκατ. ευρώ, ο όγκος 22,5 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 11 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 907 μονάδες με πρώτη στήριξη τις 880 μονάδες και ακολούθως οι 850 μονάδες ενώ χωρίς καταλύτη ορατές είναι ακόμη και οι 800 μονάδες προσεχώς...
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 900 μονάδες και ακολουθούν οι 910 και οι 920 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 548 μονάδες, με ισχυρή την στήριξη των 500 μονάδων.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 550 μονάδες και ακολουθούν οι 575 και οι 600 μονάδες.

Αλλάζουν όλα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Μπορεί η τελική μορφοποίηση του νόμου που θα διέπει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 αλλά ήδη έχει ξεκινήσει η επεξεργασία εναλλακτικών προτάσεων για το ΤΧΣ που είναι ο βασικός μέτοχος των τραπεζών.
Οι αλλαγές είναι απαραίτητες, καθώς ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το ΤΧΣ δηλαδή την χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχει διασφαλιστεί.
Να τονιστεί ότι το ΤΧΣ κατέχει το 40,3% της Εθνικής τράπεζας, το 27% της Πειραιώς, το 9% της Alpha bank και 1,34% της Eurobank.
Ο νέος νόμος που θα κατατεθεί προς ψήφιση Οκτώβριο 2021 θα περιλαμβάνει
1)Διάρκεια Ταμείου
2)Θα αλλάξει ο προσανατολισμός του ΤΧΣ και θα μετατραπεί σε κοινό μέτοχο χωρίς ειδικά προνόμια.
3)Θα δικαιούται διανομή μερισμάτων και επιστροφής κεφαλαίου, ως κοινός μέτοχος.
4)Θα αλλάξει ριζικά η διοικητική δομή του ΤΧΣ, θα καταργηθούν Εκτελεστική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο και θα δημιουργηθεί ένα νέο διοικητικό σχήμα με διοικητικό συμβούλιο πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο συνολικά 9 ή 11 μέλη και δύο επιτροπές θα αξιολογούν τις στρατηγικές, τον χρόνο μείωσης των ποσοστών κ.α.
5)Θα υπάρξει ένας σαφής οδικός χάρτης για τα placement δηλαδή την διάθεση μετοχών των τραπεζών από το ΤΧΣ.
6)Δεν θα αποκλειόταν ακόμη και αλλαγή του ονόματος του ΤΧΣ.

Στην Commission ο νόμος για το DTC την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση

Στην Commission στέλνει στις 25 Αυγούστου η Κυβέρνηση τον νόμο που θα αφορά τις αλλαγές στο καθεστώς του DTC της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης.
Η ΕΚΤ και ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των τραπεζών όχι απλά συναίνεσαν αλλά υποστήριξαν ένθερμα την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το DTC την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση.
Να διευκρινιστεί ότι το DTC που είναι κεφάλαιο ανέρχεται στα 14,6 δισεκ. σε σύνολο 22 δισεκ. κεφαλαίων που διαθέτουν οι τράπεζες.
Η μια υποχρέωση των τραπεζών και του δημοσίου είναι κάθε χρόνο οι τράπεζες να καλύπτουν το 1/20 των παλαιών υποχρεώσεων τους που απορρέουν από το PSI+ και την εξυγίανση των NPEs.
Η νέα παρέμβαση αφορά μελλοντικές ζημίες.
Εάν μια τράπεζα εμφάνιζε στο μέλλον ζημίες π.χ. 1 δισ σε μια χρονιά με βάση τον νόμο για το DTC θα υποχρεωνόταν να υλοποιήσει αύξηση 240 εκατ όσος είναι ο φορολογικός συντελεστής 24% υπέρ του δημοσίου.
Με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, που έγινε αποδεκτή πλήρως από την ΕΚΤ και τον SSM αντί αυτό να συμβεί την επόμενη χρονιά μετά τις ζημίες οπότε το dilution στους παλαιούς μετόχους θα ήταν δεδομένο… μπορεί να μεταφερθούν στο μέλλον και να συμψηφιστούν με κέρδη.

Τα νέα σχέδια της Reggeborgh για τον Ελλάκτωρ

Νέες και μη αναμενόμενες εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση του ομίλου Ελλάκτωρ.
Η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου έκρυβε τελικά εκπλήξεις που δεν περίμεναν όσοι την είχαν σχεδιάσει.
Οι εφοπλιστές Μπάκος – Καϋμενάκης, που σύμφωνα με το σενάριο που πίστεψαν ίσως και οι ολλανδοί, δεν θα συμμετείχαν στην αύξηση επειδή δεν είχαν χρήματα, αύξησαν τελικά το ποσοστό τους και μάλιστα μειώνοντας το κόστος αγοράς αφού συμμετείχαν στην αύξηση αγοράζοντας τα περισσότερα δικαιώματα που προσφέρονταν στην αγορά.
Παράλληλα υπάρχουν άλλες, άγνωστες στο ευρύ κοινό, εξελίξεις που οδηγούν την ολλανδική Reggeborgh να επανεξετάζει συνολικά την παρουσία της στην μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία Ελλάκτωρ.
Οι ολλανδοί αξιολογούν με πολύ χαμηλή βαθμολογία το σημερινό ηγετικό επιτελείο.
Το γεγονός ότι δεν πήραν είδηση τις κινήσεις των εφοπλιστών στο χρηματιστήριο, μοιάζει διασκεδαστικό αλλά είναι το λιγότερο σημαντικό.

Σταθεροποίηση στην ελληνική αγορά ομολόγων

Σταθεροποίηση καταγράφεται και σήμερα 24/8 στην ελληνική αγορά ομολόγων όπως και στα υπόλοιπα ομόλογα στην Ευρωζώνη καθώς η ανησυχία των επενδυτών από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα έχει ως αποτέλεσμα να στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων.
Επίσης, ο αυξανόμενος πληθωρισμός προκαλεί φόβους ότι οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα αρχίσουν να περιορίζουν τις πολιτικές τους για την εύκολη ρευστότητα και αυτό επιβεβαιώθηκε από την δημοσίευση των πρακτικών της FED τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ίσως αρχίσει να αποσύρει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων πριν το τέλος του έτους υπό την προϋπόθεση ότι η πορεία της οικονομίας θα εξελιχθεί όπως αναμένεται.
Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σταθερή μέχρι στιγμής, η οποία αναφέρει σε κάθε ευκαιρία ότι επί του παρόντος δεν προτίθεται να μειώσει τον μηνιαίο ρυθμό της αγοράς ομολόγων, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να τις προσπάθειές της για να παραμείνει ο πληθωρισμός σε ενεργοποίηση.
Ειδικότερα, το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο 0,55% και το ιταλικό 10ετές στο 0,55% και με το μεταξύ τους spread στις -0 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, στις 72 μονάδες ή 0,72% ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 1030 μονάδες βάσης.

Η επικαιρότητα

Σε … καθεστώς lockdown αναμένεται να μπουν από το φθινόπωρο οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, οι οποίοι παράλληλα θα υποχρεούνται να κάνουν μια ή δύο φορές την εβδομάδα εργαστηριακό τεστ – rapid ή μοριακό -, το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους, προκειμένου να μπορούν να εργαστούν.
Με την επιδημία του κορωνοϊού να καλπάζει λόγω της μετάλλαξης Delta και με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως αποκλείεται νέο lockdown, η λήψη μέτρων θεωρείται ως μια απαραίτητη κίνηση προκειμένου να περιοριστεί η επέλαση της covid τους επόμενους μήνες.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Τρίτη 24/8 στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει μέτρα, τα οποία σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, εκτιμάται πως θα μπορέσουν να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού τους επόμενους δύσκολους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, περιλαμβάνονται η επιστροφή της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και μη πολίτες, το υποχρεωτικό rapid test τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες που εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενώ θα ανακοινωθεί ότι σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή σε ανθρώπους που έχουν νοσήσει και αναρρώσει.

Ανοδικά η Wall Street

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό.
Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας πρωταγωνιστούν θετικά στον Nasdaq, καθώς ξεκαθαρίζει το ρυθμιστικό τοπίο.
Η οριστική έγκριση του FDA στο εμβόλιο των Pfizer/Biontech για την covid 19 έδωσε ώθηση στις μετοχές που σχετίζονται με την ενέργεια, τα ταξίδια και την αναψυχή.
Ο βιομηχανικός δείκης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 35.410 μονάδες.
Ο δεικτης - βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 4.485 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαπραγματεύεται στις 14.946 μονάδες με άνοδο 0,22%.

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Σταθεροποιητικές κινήσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ισχυρής ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας και της οριστικής έγκρισης του εμβολίου της Pfizer για την covid -19 από τον αμερικανικό FDA.
Το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών στρέφεται στο καθιερωμένο ετήσιο συμπόδιο της Fed στο Jaskson Hole, το οποίο φέτος θα είναι διαδυκτιακό λόγω της πανδημίας.
Την Παρασκευή 26/9 αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για το επερχόμενο tapering.
O δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,2% στις 15.884 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,12% στις 7.117 μονάδες.
Στις 6.704 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,3%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,2% στις 26.103 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,1% στις 8.976 μονάδες.
Άνοδο 0,3% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 16,95 μονάδες.

Ανοδικές κινήσεις στις τράπεζες, στο επίκεντρο η Alpha bank

Ανοδικές κινήσεις καταγράφηκαν στις τράπεζες με τις συναλλαγές σε μέτρα επίπεδα.
Η Alpha bank βρέθηκε στο επίκεντρο κλείνοντας την διαφορά στις αποτιμήσεις από την Eurobank.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,3800 ευρώ, με άνοδο 0,85%, με όγκο 1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,17 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,1455 ευρώ, με άνοδο +2,09% με όγκο 3,8 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,68 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,41 ευρώ, με άνοδο +1,59% με όγκο 2,5 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,76 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 19/7/2021 στα 0,079 ευρώ ή 1,29 ευρώ μετά το νέο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,7914 ευρώ, με άνοδο +1,33% με όγκο 3,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,93 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,11 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 495 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,17 ευρώ, με άνοδο 11,40% με όγκο 848 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 70 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,78 ευρώ, με άνοδο +0,77% και κεφαλαιοποίηση 308 εκατ. ευρώ.

Θετικές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές - Κέρδη για ΓΕΚ Τέρνα και Viohalco

Θετικό κλίμα, με σποραδικές αγορές καταγράφηκε στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με τις συναλλαγές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο.
Στον αντίποδα, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές του Ελλάκτωρ και της Coca Cola.
H Coca Cola έκλεισε στα 30,68 ευρώ, με πτώση 1,03% και κεφαλαιοποίηση στα 11,37 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 16,39 ευρώ, με άνοδο +0,24% και αποτίμηση 7,48 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 9,99 ευρώ, με άνοδο +2,78% και αποτίμηση 2,31 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,6150 ευρώ, με άνοδο +0,97% και κεφαλαιοποίηση 606 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 12,48 ευρώ, με άνοδο +1,13% και αποτίμηση 4,38 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 16,22 ευρώ, με άνοδο +1,37% και κεφαλαιοποίηση 1,27 δισεκ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,80 ευρώ, με άνοδο +2,47% και κεφαλαιοποίηση 1,76 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 13,65 ευρώ, με άνοδο +0,96% και κεφαλαιοποίηση 1,51 δισεκ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 16,00 ευρώ, με άνοδο +0,95% και κεφαλαιοποίηση 2,28 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 13,20 ευρώ, με άνοδο +0,99% και κεφαλαιοποίηση 1,79 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,98 ευρώ, με άνοδο +2,97% και κεφαλαιοποίηση 849 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,9360 ευρώ, με άνοδο +1,36% και κεφαλαιοποίηση 726 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0354 ευρώ, με πτώση -1,94% και κεφαλαιοποίηση 31 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης