Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Coca Cola καθώς ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου πριν το άνοιγμα της αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον ήταν τελικά η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI καθώς ούτε οι ανησυχίες για έξοδο της Jumbo επιβεβαιώθηκαν αλλά ούτε και οι πληροφορίες για είσοδο της Τράπεζας Πειραιώς στον Small Cap επιβεβαιώθηκαν.
Οι αναλυτές περιμένουν επομένως μία ήσυχη συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών και το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.
Μετά το χθεσινό «πάτημα» στις 900 μονάδες, η προσπάθεια διακράτησης του σημείου θα έχει ενδιαφέρον, ενώ οι επενδυτές περιμένουν και τα αποτελέσματα εξαμήνου της Coca Cola, τα οποία ανακοινώνονται πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση της Phoenix Vega Mezz στην ΕΝ.Α με τιμή εκκίνησης τα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης οι μετοχές της Κρι-Κρι διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

Euroxx
Η αναθεώρηση των δεικτών MSCI δεν είχε ελληνικό ενδιαφέρον και έτσι περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε μία ακόμη μικτή συνεδρίαση λαμβάνοντας κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού καθώς οι επενδυτές ζυγίσουν από τη μία την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και την αύξηση των κρουσμάτων και από την άλλη την αισιοδοξία για τις προοπτικές των επιτοκίων μετά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία περιόρισαν τις ανησυχίες για μία επικείμενη απόσυρση των μέτρων στήριξης από τη FED.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 885 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 885 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 910 μονάδες. Η Coca Cola HBC θα ανακοινώσει σήμερα αποτελέσματα Β’ τριμήνου.

Beta
Τα ιστορικά υψηλά των ξένων αγορών ίσως βοηθήσουν το ΧΑ να κρατήσει το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, με χαμηλούς ωστόσο όγκους συναλλαγών για μία ακόμα συνεδρίαση.
Το ενδιαφέρον θα είναι στα αποτελέσματα της Coca Cola που ανακοινώνονται πριν το άνοιγμα καθώς η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI δεν έφερε αλλαγές για τις ελληνικές μετοχές.

Optima Bank
Λόγω απουσίας αλλαγών στους δείκτες MSCI περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση σήμερα με το ενδιαφέρον στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Coca Cola.

Depolas
Η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να ανησυχεί την επενδυτική κοινότητα καθώς συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετά μέρη του πλανήτη.
Στο εσωτερικό αναμένουμε τα αποτελέσματα Β΄τριμήνου της ΕΕΕ πριν την συνεδρίαση.
Παράλληλα, εισάγονται οι μετοχές της 
PhoenixVegaMezzτης Πειραιώς (1 Mezzγια κάθε 1 Πειραιώς με αρχική τιμή τα 0,05 ευρώ/μτχ), ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την προτεραιότητα του προγράμματος κλιμακωτών πληρωμών η πληρωμή τόκων για τα ομόλογα μεσαίας διαβάθμισης προηγείται της πληρωμής κεφαλαίου των ομολόγων της υψηλής διαβάθμισης.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο έχουν ήδη εισπραχθεί στις 16 Ιουλίου 2,087 εκ ευρώ.
Τέλος, σημειώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή για τους δείκτες της 
MSCIστην Ελλάδα

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης