Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στον MSCI τα βλέμματα – Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Στον MSCI τα βλέμματα – Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 884 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Με το βλέμμα στραμμένο στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI καθώς απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις από το εσωτερικό θα είναι σήμερα οι επενδυτές.
Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση της μεταβλητότητας λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης, αλλά και επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Με την αγορά να μην έχει δείξει πως υπάρχουν κάποιες μετοχές που να ξεχωρίζουν στις τελευταίες συνεδριάσεις και άρα να προεξοφλεί είσοδο, το ενδιαφέρον στρέφεται στην Πειραιώς και αν τελικά θα ενταχθεί στον Small Cap από τον οποίο μπήκε και βγήκε πριν λίγες συνεδριάσεις.
Η αγορά επίσης εστιάζει σε Μυτιληναίο, Εθνική και Jumbo αναφορικά με τους δείκτες MSCI.
Σημειώνεται πως ο οίκος θα δημοσιεύσει τις αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών σήμερα το βράδυ και στον MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank και Alpha Bank.
Αύριο πριν το άνοιγμα θα ανακοινώσει αποτελέσματα η Coca Cola με τα κέρδη προ φόρων και τόκων να αναμένονται στα 292 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 40%.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα σήμερα λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης του MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα παράγωγα δείχνουν μικτές τάσεις για το άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ εξέλιξη που θα καθορίσει και το χρονοδιάγραμμα της FED για τη μείωση του πακέτου στήριξης.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 884 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 884 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Beta
Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν οι δείκτες στις ΗΠΑ και μπορεί να ανοίξουν την όρεξη των επενδυτών ώστε να προσεγγίσει ο γενικός δείκτης τις 900 μονάδες.
Χαμηλές συναλλαγές αναμένονται με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI (Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος και Jumbo στο επίκεντρο) είτε για είσοδο Εθνικής και Μυτιληναίου είτε για έξοδο της Jumbo.
Η Coca Cola θα ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου αύριο πριν το άνοιγμα.

Depolas
Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση στην εικόνα των αγορών με αποτέλεσμα να διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών τις επόμενες ημέρες μεταξύ 870-930 μονάδων.
Σημειώνουμε ότι σήμερα το βράδυ αναμένονται οι ανακοινώσεις μετοχικών αναδιαρθρώσεων για τους δείκτες της MSCI, ενώ αύριο το πρωί δημοσιεύει τα αποτελέσματα Β΄ τριμήνου η ΕΕΕ.
Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα στοιχεία πληθωρισμού Ιουλίου των ΗΠΑ με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν για αύξηση 0,5% στα επίπεδα τιμών σε μηνιαία βάση η οποία θα είναι και η χαμηλότερη των τελευταίων 5 μηνών, αν φυσικά πραγματοποιηθεί.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης