Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνεδρίαση στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Συνεδρίαση στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές
Οι μεγάλες πυρκαγιές και οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στη χώρα στις τελευταίες μέρες θα επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία
Σχετικά Άρθρα

Περιορισμένη επενδυτική δραστηριότητα περιμένουν για σήμερα οι αναλυτές και κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού.
Καθώς οδεύουμε προς την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου και απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις, ο τζίρος αναμένεται χαμηλός και η αγορά θα λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο γενικός δείκτης δεν κατάφερε για άλλη μία φορά να κατοχυρώσει τις 900 μονάδες.
Οι μεγάλες πυρκαγιές και οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στη χώρα στις τελευταίες μέρες θα επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η εγχώρια αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθώς οδεύουμε στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου με τις διεθνείς αγορές να δείχνουν αρνητικό άνοιγμα.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα γύρω από τις 900 μονάδες να συνεχιστεί με χαμηλούς όγκους συναλλαγών καθώς κορυφώνεται η καλοκαιρινή περίοδος.

Beta
Η αγορά δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά να κατοχυρώσει τις 900 μονάδες την περασμένη εβδομάδα.
Καθώς εισερχόμαστε σε καλοκαιρινή διάθεση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και απουσία σημαντικών ειδήσεων η αγορά θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού με διαθέσεις μεταβλητότητας.
Η αναθεώρηση των δεικτών MSCI την ερχόμενη Τετάρτη θα βρεθεί στο επίκεντρο.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 882 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 882 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Optima Bank
Η παραδοσιακά περιορισμένη ειδησεογραφία κατά την τρέχουσα εβδομάδα (με εξαίρεση της Coca Cola, η οποία θα δημοσιεύσει αποτελέσματα την Πέμπτη), δείχνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα θα παραμείνει περιορισμένη.

Depolas
Συνεχίζουμε να κινούμαστε εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό.
Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα είναι δεδομένη λόγω εποχής, ενώ από πλευράς αποτελεσμάτων αναμένουμε το β΄ τρίμηνο της ΕΕΕ πριν την συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιθανό εβδομαδιαίο εύρος διακύμανσης για τον ΓΔΧΑ αποτελεί η περιοχή των 870-920 μονάδων.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τα ετήσια στοιχεία του ΔΤΚ (Ιούλιο) και την βιομηχανική παραγωγή (Ιούνιος) της χώρας μας, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο βαρύτητα θα δοθεί στα στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης