Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αισιοδοξία για νέα ανοδική κίνηση με χαμηλό όγκο – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Αισιοδοξία για νέα ανοδική κίνηση με χαμηλό όγκο – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Οι αναλυτές περιμένουν καλό άνοιγμα για μία ακόμη συνεδρίαση αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω και της αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σχετικά Άρθρα

Το πέρασμα με επιτυχία των stress tests από τις ελληνικές τράπεζες αλλά και η αισιοδοξία για ταχύτερη ανάκαμψη των οικονομιών θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στην εγχώρια αγορά.
Οι αναλυτές περιμένουν καλό άνοιγμα για μία ακόμη συνεδρίαση αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω και αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές λόγω των stress tests, ενώ στο επίκεντρο θα είναι και ο ΟΠΑΠ μετά και την ανακοίνωση ότι περίπου το 59,4% από το συνολικό ποσό του μερίσματος επανεπενδύθηκε.
Η Autohellas επίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς ανακοίνωσε ατζέντα γενικής συνέλευσης με θέμα αύξηση κεφαλαίου και έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού σε μετοχές.

Eurobank Equities
Οι αγορές προετοιμάζονται για ανοδικό άνοιγμα σήμερα, λόγω της ανανεωμένης θετικής ψυχολογίας για ταχύτερη ανάπτυξη μετά τα στοιχεία για τη μεταποίηση.
Οι όγκοι συναλλαγών σήμερα είναι πιθανό να είναι χαμηλοί λόγω της αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Euroxx
Περιμένουμε πως η επιτυχής ολοκλήρωση των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες θα προσφέρει στήριξη στην αγορά σήμερα.

Merit

Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 877 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Beta
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο μετά και τα θετικά νέα από τις εξελίξεις για την αναβαλλόμενη φορολογία και την πετυχημένη ολοκλήρωση των stress tests από την ΕΚΤ.
Η συναλλακτική δραστηριότητα θα είναι περιορισμένη, λόγω καλοκαιρινής περιόδου.
Μία ακόμη θετική συνεδρίαση αναμένεται.

Optima Bank
Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα με την Πειραιώς να ανακοινώνει εξάμηνο στις 4/8, την Εθνική στις 5/8 και τον ΟΤΕ στις 5/8.

Depolas
Ιδιαίτερη βαρύτητα στο εσωτερικό θα δοθεί στα εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ξεκινήσει με την Τράπεζα Πειραιώς να ανακοινώνει την Τετάρτη (μ.σ.) και τον ΟΤΕ (π.σ.) με την ΕΤΕ (μ.σ.) την Πέμπτη.
Βραχυπρόθεσμα, οι προβλέψεις είναι επισφαλείς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου μεταξύ εμβολιασμών και νέων κρουσμάτων Δέλτα σε αρκετές χώρες.
Σημειώνουμε ότι ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε κομβικά επίπεδα στην περιοχή των 550μονάδων ΔΤΡ, μετά και την ολοκλήρωση των stress test, και η βραχυπρόθεσμη πορεία του θα κρίνει πιθανότατα και την πορεία του ΓΔΧΑ το επόμενο διάστημα.
Πέραν των διεθνών μακροοικονομικών στοιχείων της αναφέρουμε ότι είναι πιθανόν να περάσει εντός εβδομάδας το πακέτο υποδομών 550 δισ.δολ από την Γερουσία των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης