Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Η Ελλάκτωρ λόγω ΑΜΚ στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Η Ελλάκτωρ λόγω ΑΜΚ στο επίκεντρο
Η Ελλάκτωρ διαπραγματεύεται με προσαρμοσμένη τιμή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. ευρώ

Οι ανησυχίες από την αύξηση του πληθωρισμού και την αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη μεταβλητότητα στο ΧΑ, ενώ από την άλλη η αισιοδοξία για ανάκαμψη και βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων θα προσφέρει στήριξη.
Το ΧΑ θα δοκιμάσει τη στήριξη των 860 μονάδων, με τους αναλυτές να μην ανησυχούν προς το παρόν και να χαρακτηρίζουν τη διόρθωση ως ευκαιρία για τοποθετήσεις.
Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου και με προσαρμοσμένη τιμή.
Η τιμή είναι 1,263 ευρώ και η αύξηση είναι με όρους 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλιές μετοχές προς 0,90 ευρώ η κάθε νέα.
Τα δικαιώματα θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 21 Ιουλίου.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή της Lamda μετά την ανακοίνωση της διοίκησης στο Inverstors Day, ότι οι προπωλήσεις έχουν ήδη ανέλθει στα 700 εκατ. ευρώ και εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να διατηρηθεί.
Η Ελλάκτωρ θα είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές συνεχίζουν να παλεύουν με μία σειρά διασταυρούμενων θεμάτων συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και της αύξησης των κρουσμάτων έναντι της αισιοδοξίας για τα εμβόλια και την ανάκαμψη της εταιρικής κερδοφορίας.
Γι΄ αυτό περιμένουμε διατήρηση της μεταβλητότητας στις ελληνικές μετοχές.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 887 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 860 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 890 και 900 μονάδες. H Fitch θα ανακοινώσει σήμερα την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου.

Beta
Περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση χωρίς ενδιαφέρον με τη μεταβλητότητα και τη συσσώρευση να συνεχίζονται καθώς εισερχόμαστε σε περίοδο διακοπών.
Στη σημερινή ατζέντα η αξιολόγησης της Fitch για την ελληνική οικονομία.

Depolas
Εκτιμούμε ότι οι πιθανοί θετικοί καταλύτες πλέον θα έχουν να κάνουν με τις εισηγμένες κατά περίπτωση με αποτέλεσμα να δίνεται περισσότερο αυξημένη βαρύτητα στις επιλογές τίτλων.
Δεν αποκλείουμε περαιτέρω διολίσθηση του ΓΔΧΑ, η οποία όμως θα προσφέρει σταδιακά βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες σε ορισμένους τίτλους.
Πιθανό επίπεδο η περιοχή των 820 μονάδων.
Σήμερα έχουμε την λήξη των παραγώγων μηνιαίας διάρκειας, αλλά και την σημαντική ετυμηγορία του οίκου Fitch για τις προοπτικές της χώρας.
Η σημερινή ατζέντα μάκροοικονομικών στοιχείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ΔΤΚ Ιουνίου στην Ευρώπη και τις λιανικές πωλήσεις Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης