Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνέχιση της αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές με τις τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Συνέχιση της αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Με την πρόσφατη διόρθωση κάποιες αποτιμήσεις εταιρειών έχουν βελτιωθεί σημειώνουν οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Θετικό κλίμα αναμένουν οι αναλυτές και στη σημερινή συνεδρίαση, λόγω και του καλού κλίματος που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού.
Από τη μία η υποχώρηση των κρουσμάτων και η μείωση των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ, βελτιώνουν την επενδυτική ψυχολογία, αλλά από την άλλη η εξάπλωση της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την πορεία του τουρισμού.
Με την πρόσφατη διόρθωση κάποιες αποτιμήσεις εταιρειών έχουν βελτιωθεί σημειώνουν οι αναλυτές, αν και οι επενδυτές ίσως να ήθελαν ακόμα καλύτερες τιμές για να τοποθετηθούν προκειμένου να έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις.
Ωστόσο, δε φαίνεται μέχρι σήμερα και από τη διόρθωση των προηγούμενων ημερών, διάθεση για ρευστοποιήσεις σε χαμηλότερες τιμές από τους κατόχους τιμών.
Οι μετοχές των τραπεζών θα παραμείνουν στο επίκεντρο και ειδικά η Alpha Bank, μετά την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου με τιμή 1 ευρώ ανά μετοχή, αλλά και την κίνηση της μετοχής χθες προς την τιμή αυτή.

Euroxx
Περιμένουμε η μικρή χθεσινή τεχνική αντίδραση να συνεχιστείς τη σημερινή συνεδρίαση, με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα η διάθεση για ανάληψη ρίσκου είναι έντονη λόγω των θετικών ειδήσεων για το εμβόλιο και τις προοπτικές ανάκαμψης.
Περιμένουμε η ελληνική αγορά να προσπαθήσει να καλύψει μέρος των απωλειών των προηγούμενων δύο εβδομάδων (περίπου 2% πτώση έναντι 0,8% ανόδου για τον EU Stoxx 600).

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 901 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.
Η ανακοίνωση του δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ θα δώσει σήμερα τον τόνο στις διεθνείς αγορές.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει ενώ οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα στηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Depolas
Η συνολική εικόνα των αγορών δεν έχει διαφοροποιηθεί με τον S&P 500 να καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ, αν και αξίζει να σημειώσουμε ότι από αρχές Απριλίου ο MSCI World Index (+6,5%) έχει υπεραποδώσει του MSCI Emerging Markets Index(+2,2) περισσότερο από 4 ποσοστιαίες μονάδες.
Γενικότερα, εκτιμούμε ότι η κλίση της ανόδου θα είναι μικρότερη πλέον τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ενώ πιθανές είναι οι απότομες διορθώσεις τιμών δεδομένου ότι οι αποτιμήσεις είναι απαιτητικές.
Βαρύτητα αναμένεται να δοθεί και στα σημερινά μάκρο στις ΗΠΑ (αγορά εργασίας, εργοστασιακές παραγγελίες και διαρκή καταναλωτικά αγαθά).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης