Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σβορώνος (Unibios): Θέλουμε να βάλουμε την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης

Σβορώνος (Unibios): Θέλουμε να βάλουμε την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης
Η εταιρεία αναζητά τρόπους ανάπτυξης σε αγορές του εξωτερικού μέσω συνεργασιών
Σχετικά Άρθρα

Σε τροχιά ανάπτυξης προσπαθεί να βάλει τη Unibios η διοίκηση μετά την υποχώρηση των μεγεθών στη χρήση 2020, λόγω της πανδημίας.
Το γεγονός ότι και τους πρώτους μήνες του 2021 η χώρα ήταν σε lockdown, αλλά κυρίως επειδή, πολλές επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο «πάγωσαν», επηρέασε την εταιρεία, ωστόσο το πρώτο εξάμηνο αναμένεται να κλείσει οριακά υψηλότερα.
Να σημειωθεί πως το δεύτερο εξάμηνο είναι το πιο αποδοτικό για την εταιρεία από πλευράς τζίρου.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Σβορώνο, πρόεδρο και βασικό μέτοχο της Unibios, και όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, πρόκειται για επιτυχία η μικρή αύξηση των πωλήσεων, αφού στους πρώτους μήνες του 2020, δεν είχε εκδηλωθεί η πανδημία και δεν είχαν σταματήσει οι επενδύσεις.
Η εταιρεία σχεδιάζει επένδυση 600 χιλ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου (στο συγκρότημα κτηρίων του Ομίλου στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου) και θα λάβει επιδότηση ύψους 200 χιλ. ευρώ.
Η επένδυση θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα.
Η εταιρεία αναζητά τρόπους ανάπτυξης σε αγορές του εξωτερικού μέσω συνεργασιών.
Εστιάζει στην προοπτική ενίσχυσης και διεύρυνσης της παρουσίας της στη διεθνή αγορά επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης νερού.
Παράλληλα στοχεύει και στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, με τον κ.Σβορώνο να αναφέρει πως τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και πολλά από αυτά τα έργα έχουν να κάνουν με το νερό.
«Βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς νερό δεν υπάρχει», σημείωσε ο πρόεδρος της Unibios.
Παράλληλα η εταιρεία επιθυμεί να επεκτείνει το προφίλ της στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης.
Το κομμάτι των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, θεωρεί η εταιρεία ότι έχει μέλλον.
Πολλές παραγωγικές μονάδες αφήνουν υγρά απόβλητα που μολύνουν το περιβάλλον.
Θέλουμε να βρούμε τρόπους να το μετατρέπουμε σε ένα στερεό απόβλητο το οποίο θα έχει κάποια χρησιμότητα, ή αλλιώς θα καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, ανέφερε ο κ.Σβορώνος.
Υπενθυμίζεται πως η Unibios εμφάνισε το 2020 πωλήσεις 7,3 εκατ. ευρώ από 8,34 εκατ. ευρώ το 2019, EBITDA 810 χιλ. ευρώ από 1,14 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 41 χιλ. ευρώ από 305 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης