Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ικανοποίηση των θεσμικών αρχών από την βελτίωση της εικόνας της Millennium bank – ΤτΕ και ΤΧΣ «βλέπουν» την Millennium bank ως πυρήνα συγκέντρωσης των μικρών τραπεζών στην Ελλάδα….

 Ικανοποίηση των θεσμικών αρχών από την βελτίωση της εικόνας της Millennium bank  – ΤτΕ και ΤΧΣ «βλέπουν» την Millennium bank ως πυρήνα συγκέντρωσης των μικρών τραπεζών στην Ελλάδα….
Η Millennium bank θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εκ των βασικών πυρήνων συγκέντρωσης των μικρών τραπεζών αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ΤΧΣ.
Γενικώς έχει εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο η Millennium bank που είναι 100% θυγατρική της Πορτογαλικής τράπεζας Millennium bank BCP αν συγκεντρώσει άλλες μικρές τράπεζες θα μπορούσε το σχήμα να χαρακτηριστεί βιώσιμο και να αναχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας χωρίς να σπάσουν σε good και bad bank οι μικρές τράπεζες.

«Με Millennium bank, Probank, Νέα Proton bank το σχήμα αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βιώσιμο από την ΤτΕ και ταυτόχρονα θα λάμβανε κεφάλαια από το ΤΧΣ» αναφέρει αρμόδια πηγή.
Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι επίσης ότι αν η Millennium bank αποφασίσει να πωλήσει η ΤτΕ θα τις θέσει τους ίδιους όρους που έθεσε η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος στην Emporiki και στην Geniki bank δηλαδή να ανακεφαλαιοποιηθεί, να καλύψει το funding gap και κατ΄ ουσία να παραμείνει μέτοχος μέσω της ανταλλαγής μετοχών στο νέο σχήμα που θα προκύψει.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι επίσης ότι η ΤτΕ θεωρεί ότι οι έγκαιρες πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί από την διοίκηση του Δ. Ρωμοσιού αποδίδει και επικρατεί ικανοποίηση από το γεγονός ότι το πλάνο που παρουσιάστηκε στην ΤτΕ τηρείται.
Η Millennium bank με 120 καταστήματα και 1450 εργαζομένους ανακεφαλαιοποιήθηκε με 105 εκατ τον Δεκέμβριο του 2011 από την Millennium Πορτογαλίας.
Τα κεφάλαια ανέρχονται στα 310 εκατ αλλά φαίνεται ότι χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 150-180 εκατ ευρώ.
Η τράπεζα εμφανίζει ένα χάσμα funding gap 1,5 δις σε ρευστότητα.
Η  Millennium bank Ελλάδος Θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει πυλώνα συγχωνεύσεων μεταξύ των μικρών τραπεζών. Ο καιρός γαρ εγγύς….

Οικονομικά στοιχεία μικρών τραπεζών

Τράπεζα

Ενεργητικό

Καταθέσεις

Χορηγήσεις

Κεφάλαια

Millennium

5,9 δισ

2,83 δισ

4,48 δισ

310 εκατ

Attica bank

4 δισ

2,77 δισ

3,4 δισ

239 εκατ

Probank

3,4 δισ

2,88 δισ

2,64 δισ

132 εκατ

Geniki

2,88 δισ

1,92 δισ

2,44 δισ

100 εκατ

Nέα Proton

1,75 δισ

1,5 δισ

925 εκατ

215 εκατ

FBBank

1,47 δισ

980 εκατ

1,27 δισ

102 εκατ

Σύνολο

 

 

 

1,088 δισ

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης