Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μέρες μερισμάτων και γενικών συνελεύσεων - Από ποιες έχουν προσδοκίες οι επενδυτές

Μέρες μερισμάτων και γενικών συνελεύσεων - Από ποιες έχουν προσδοκίες οι επενδυτές

Προοπτικές για το σύνολο της χρήσης, σχέδια για εξαγορές, συγχωνεύσεις αναμένεται να είναι μεταξύ των θεμάτων που οι επενδυτές θέλουν να αποκτήσουν περισσότερη ενημέρωση

«Γεμάτες» είναι οι επόμενες μέρες για τους επενδυτές, καθώς πολλές εισηγμένες πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις και τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα σχόλια των διοικήσεων.

Προοπτικές για το σύνολο της χρήσης, σχέδια για εξαγορές, συγχωνεύσεις αναμένεται να είναι μεταξύ των θεμάτων που οι επενδυτές θέλουν να αποκτήσουν περισσότερη ενημέρωση.
Επίσης είναι και περίοδος μερισμάτων και μέσα στις γενικές συνελεύσεις το θέμα που κυριαρχεί είναι η έγκριση της διανομής μερίσματος.
Πολλές εισηγμένες έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις τακτικές γενικές συνελεύσεις τους και στις επόμενες μέρες θα κόψουν το δικαίωμα στο μέρισμα.

Rebalancing

Η τρέχουσα εβδομάδα κλείνει χρηματιστηριακά με αναδιαρθρώσεις δεικτών και rebalancing.
Για σήμερα, Τρίτη 15/6 η Jumbo έχει γενική συνέλευση και οι επενδυτές θα θέλουν να ακούσουν κάτι παραπάνω για τις προοπτικές αλλά και για την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης να καταβάλει και πάλι με τη μορφή έκτακτης χρηματικής διανομής ποσό ίσο με το μέρισμα της 12μηνης χρήσης 2018/2019 δηλαδή μικτού ποσού 0,47 ευρώ ανά μετοχή.
Πρόθεση είναι η χρηματική διανομή να καταβληθεί αμέσως μετά την περίοδο τριών μηνών αδιάλειπτης και ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων.
Επίσης η Μυτιληναίος έχει γενική συνέλευση για μέρισμα 0,36 ευρώ και πρόγραμμα διάθεσης μετοχές σε στελέχη.
H Alpha Bank έχει γενική συνέλευση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ. 
Η Motor Oil μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021 και έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη της επόμενη μέρα.
Η Optima Bank περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 76,5 εκατ. ευρώ για την Motor Oil ενισχυμένα κατά 93% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειωμένα κατά 18% έναντι του περσινού.
Τα καθαρά κέρδη, επίσης προσαρμοσμένα αναμένονται στα 23,5 εκατ. ευρώ έναντι 33 εκατ. ευρώ του περσινού τριμήνου.
Τα κέρδη από την αποτίμηση των αποθεμάτων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 55 εκατ. ευρώ.
Την Τετάρτη 16/6, η Entersoft κόβει μέρισμα 0,06 ανά μετοχή και έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις από Λάμψα και Interlife.
Επίσης οι 18,75 εκατ. νέες μετοχές της Aegean Airlines που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ θα μπουν προς διαπραγμάτευση.
Την Πέμπτη 17/6 ο ΑΔΜΗΕ δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και ο ΟΠΑΠ με τη Space έχουν γενική συνέλευση.
Ο ΟΠΑΠ έχει θέμα την αγορά ιδίων μετοχών και τη διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η Space Hellas έχει μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή.
Την Παρασκευή 18 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί οι γενικές συνελεύσεις των Fourlis, Quest και Inform Λύκος.
Η Quest, έχει τη διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή, ενώ από τη Fourlis αναμένει η αγορά πορεία το τελευταίο διάστημα, μετά και την άρση των περιορισμών.
Την Παρασκευή στο κλείσιμο της αγοράς θα γίνει και η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και Eurostoxx.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, τραβάει τα βλέμματα καθώς εισέρχεται στον FTSE 25 και στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών του Eurostoxx.
Πλούσια είναι και η ατζέντας της επόμενης εβδομάδας με την Πλαίσιο να κόβει το μέρισμα στις 22/6 και να έχουν γενική συνέλευση Πετρόπουλος, Ελλάκτωρ και Πειραιώς.
Στις 23/6 κόβει μέρισμα η Quest και γενικές συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί από ΟΛΘ Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Lamda, Βιοκαρπέτ, Κέκροψ και Βαράγκη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης