Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Παρέμβαση ΟΟΣΑ υπέρ του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ – Πρέπει να στηριχθούν χώρες όπως η Ισπανία, δήλωσε ο Angel Gurria - Δεν επαρκούν τα σημερινά χρηματοοικονομικά μέσα

tags :
Παρέμβαση ΟΟΣΑ υπέρ του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ – Πρέπει να στηριχθούν χώρες όπως η Ισπανία, δήλωσε ο Angel Gurria -  Δεν επαρκούν τα σημερινά χρηματοοικονομικά μέσα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να στηρίξει χώρες όπως η Ισπανία, που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας το ΟΟΣΑ, Angel Gurria, παρεμβαίνοντας εκ νέου υπέρ της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του δ.σ. όπου ο Mario Draghi αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Gurria εκτίμησε ότι η πλήρης ευρωπαϊκή διάσωση αποτελεί μία επιλογή για τη Μαδρίτη.
Ο γ.γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, είχε δηλώσει τρεις ημέρες πριν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει την κρίση του ευρώ.
Ο Gurria ανέφερε πως δεν επαρκούν τα σημερινά χρηματοοικονομικά μέσα, γι’ αυτό η ΕΚΤ πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης και να προχωρήσει σε απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων.
Ο αξιωματούχος του ΟΟΣΑ αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Σλοβενίας, τονίζοντας πως αν η χώρα προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και οι αγορές συνεχίσουν να της επιτίθενται, τότε θα πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης