Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ο MSCI φέρνει αύξηση συναλλαγών στο ΧΑ – Η Alpha Bank προσεχώς στο 1,20 ευρώ, έρχεται ανοδική κίνηση στη ΓΕΚ Τέρνα

Ο MSCI φέρνει αύξηση συναλλαγών στο ΧΑ – Η Alpha Bank προσεχώς στο 1,20 ευρώ, έρχεται ανοδική κίνηση στη ΓΕΚ Τέρνα

Για το 2022, ο όμιλος της ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή θα έχει πάνω από 3 δισ. συνολική χρηματιστηριακή αξία και θα είναι ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας

Σχετικά Άρθρα
Συναλλαγές που θα ξεπεράσουν τα 220 εκατ. ευρώ αναμένεται να σημειωθούν στις 27 και 28 Μαΐου 2021 με αφορμή την αναβάθμιση της Eurobank στον MSCI Standard.

Η Eurobank αναβαθμίζεται με εκτιμώμενες εισροές γύρω στα 140 εκατ. ευρώ ενώ θα υπάρχει και μία ευρύτερη αναδιάρθρωση στις υπόλοιπες μετοχές των τραπεζών και του FTSE 25 από θεσμικά χαρτοφυλάκια που θα αναπροσαρμόσουν τις επενδυτικές τους θέσεις.

Προσεχώς η Alpha Bank στα 1,20 ευρώ

Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank θα καθοριστεί στη δημόσια προσφορά που θα ξεκινήσεις και θα ολοκληρωθεί 5 – 7 Ιουλίου 2021 και όπως έχει αποκαλύψει το Bankingnews η τιμή της αύξησης θα καθοριστεί στο 1 ευρώ.
Τα σενάρια για τιμή αύξησης 0,90 ή 1,10 ευρώ συγκεντρώνουν πολύ μικρότερες πιθανότητες επιβεβαίωσης.
Η τιμή στα 1,2 ευρώ για την Alpha Bank εξωραΐζει τις στρεβλώσεις και θα διαπραγματεύεται με ένα Premium 20% από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου.
Η τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της Alpha Bank είναι 1,06 ευρώ και με αποτίμηση 1,65 δισ.
Με βάση τις τρέχουσες τιμές, η χρηματιστηριακή αξία της Alpha bank μετά την αύξηση κεφαλαίου θα ανέλθει στα 2,45 δισ. και θα καταστεί η δεύτερη τράπεζα βάσει κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Με όρους price to book value (P/BV) θα διαπραγματεύεται στα 0,43x.

Στο επίκεντρο προσεχώς και η ΓΕΚ Τέρνα

Η ΓΕΚ Τέρνα διαπραγματεύεται με discount 16% σε σχέση με την τιμή που πούλησε η Reggeborgh το 31% που κατείχε στον όμιλο, δηλαδή στα 11,20 ευρώ.
Λαμβάνοντας υπόψιν το μεγάλο ανεκτέλεστο που έχει φτάσει στα 3 δισ. ευρώ, ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο επικυρώνει το έργο στον βόρειο οδικό άξονα Ε65 ύψους 440 εκατ. ευρώ και ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να βελτιώνει την κερδοφορία του, για το 2022 αναμένονται κέρδη έκπληξη, η δίκαιη τιμή (fair value) της μετοχής είναι πάνω από 12,5 ευρώ.
Στα 12,5 ευρώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της ΓΕΚ Τέρνα θα ανέλθει στα 1,3 δισ. από 980 εκατ. σήμερα, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή έχει συνολική αποτίμηση 1,38 δισ.
Για το 2022, ο όμιλος της ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή θα έχει πάνω από 3 δισ. συνολική χρηματιστηριακή αξία και θα είναι ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης