Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αναπροσαρμόζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η BofA/Merrill Lynch- Καλό το α' 6μηνο

Αναπροσαρμόζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η BofA/Merrill Lynch- Καλό το α' 6μηνο
Σε αναπροσαρμογές των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Bank of America/ Merrill Lynch, μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα α΄6μηνου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει οι ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, ενώ στο β' 6μηνο παραμένει η αβεβαιότητα για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.
Η BofA/Merrill Lynch αύξησε την τιμή στόχο της μετοχής της Alpha Bank στα 8,1 από τα 7,9 ευρώ, ενώ μείωσε τις τιμές στόχους για τις μετοχές των Eurobank στα 6,4 ευρώ από 6,6 ευρώ προηγουμένως, της Εθνικής Τράπεζας στα 15 ευρώ από 16 ευρώ προηγουμένως και της Πειραιώς 6,1 ευρώ από 6,2 ευρώ προηγουμένως.
Η εξασφάλιση της ρευστότητας παραμένει στο επίκεντρο σύμφωνα με την έκθεση του οίκου, αφού οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται και στο β΄ εξάμηνο, αν και λιγότερες σε σχέση με το α΄ εξάμηνο. Αποτέλεσμα των εκροών είναι η αύξηση της χρήσης των προγραμμάτων ρευστότητας από την ΕΚΤ, κατά 44% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο. Ωστόσο δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.
Ο οίκος επισημαίνει την καλή διαχείρηση των βασικών εσόδων των τραπεζών, της καλύτερης των προσδοκιών διαχείρισης του κόστους και των εξελίξεων στην ποιότητα των assets. Η διαχείριση του κόστους συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των διοικήσεων των τραπεζών. Για τις Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, αναμένει μείωση του κόστους ετησίως 2%-3%. Αντίθετα για την Εθνική, εξαιτίας της συνεχιζόμενης επέκτασης της θυγατρικής στην Τουρκία Finansbank, αναμένει αύξηση των λειτουργικών δαπανών 2% το 2010.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης