Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σε τροχιά ανάπτυξης ο ΟΤΕ - Μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης και ποντάρισμα σε 7 δισεκ. ευρώ

Σε τροχιά ανάπτυξης ο ΟΤΕ - Μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης και ποντάρισμα σε 7 δισεκ. ευρώ
Η διοίκηση επίσης σημείωσε πως είναι πεπεισμένη πως θα φέρει ισχυρά αποτελέσματα το 2021 και θα ανταμείψει τους μετόχους της
Σχετικά Άρθρα

Στο σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδος μέσω των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης στάθηκε η διοίκηση του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της χθεσινής (12/5) τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021.
Όπως σημείωσε, ο όμιλος βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και είναι αισιόδοξη για τα επόμενα τρίμηνα και όσο ξανανοίγει η οικονομία και η αγορά.
Ο Μιχάλης Τσαμάζ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σημείωσε πως ο όμιλος περιμένει να συμβάλει στο μετασχηματισμό της χώρας έχοντας ήδη ως όμιλος κάνει σημαντική πρόοδο στο δικό του μετασχηματισμό.
Σε ερωτήσεις αναλυτών, πως θα ωφεληθεί ο ΟΤΕ, σημειώθηκε πως τα έργα μετασχηματισμού ανέρχονται σε περίπου 7 δισ. ευρώ και ο ΟΤΕ μπορεί να ωφεληθεί μέσω δύο κατευθύνσεων.
Από την ανάληψη έργων από το συγκεκριμένο πακέτο, αλλά και από την ανάπτυξη που θα προσφέρουν αυτά τα κεφάλαια στη χώρα.
Σημειώθηκε πως περιμένει από το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου να ξεκινήσει ο μετασχηματισμός της χώρας, αλλά είναι μία μακροπρόθεσμη διαδικασία και τα κεφάλαια δίνουν μία μακροπρόθεσμη προοπτική.

Ισχυρά αποτελέσματα και το 2021

Η διοίκηση επίσης σημείωσε πως είναι πεπεισμένη πως θα φέρει ισχυρά αποτελέσματα το 2021 και θα ανταμείψει τους μετόχους της.
Συνεχίζει να ελέγχει τα κόστη και περιμένει προσαρμοσμένες επενδύσεις ύψους 550 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές 575 εκατ. ευρώ.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν στα 480 εκατ. ευρώ.
Με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και της οικονομίας εκτιμά η διοίκηση πως οι καταναλωτές θα δείξουν περισσότερη προτίμηση στα προϊόντα της και θεωρεί το άνοιγμα πολύ σημαντικό, όπως περιμένει και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Τέλος σε ερώτηση για τα δικαιώματα του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, σημείωσε πως πλέον το εξετάζει πλέον, κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν, αλλά απέχει ακόμα σημαντικά, από το να διεκδικήσει και να πάρει τα δικαιώματα.
Υπενθυμίζεται πως ο ΟΤΕ εμφάνισε για το πρώτο τρίμηνο πωλήσεις 787,9 εκατ. ευρώ από 797,3 εκατ. ευρώ, EBITDA 301,2 εκατ. ευρώ από 296,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 101,4 εκατ. ευρώ από 96,9 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός ανέρχεται στα 925,3 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης