Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αναζητείται εναλλακτική λύση για την Νέα Proton bank που διαθέτει 200 εκατ κεφάλαια μετά τις 2 αμκ ύψους 550 εκατ – Το ΤΧΣ θα πουλούσε ή θα δεχόταν να ενσωματωθεί σε άλλη τράπεζα

tags :
 Αναζητείται εναλλακτική λύση για την Νέα Proton bank που διαθέτει 200 εκατ κεφάλαια μετά τις 2  αμκ ύψους 550 εκατ  – Το ΤΧΣ θα πουλούσε ή θα δεχόταν να ενσωματωθεί σε άλλη τράπεζα
Όσες  ενδιαφερόμενες τράπεζες ενδιαφέρονται για την νέα Proton bank ας προσέλθουν.
Τι προσφέρει η Νέα Proton bank;
Διαθέτει 200 εκατ νέα κεφάλαια.

Είχαν επενδυθεί αρχικώς 250 εκατ αλλά χάθηκαν λόγω PSI+. Η τράπεζα κατέστη εκ νέου παθητική με αρνητικά ίδια κεφάλαια 89 εκατ ευρώ και το ΤΧΣ επένδυσε εκ νέου 300 εκατ ευρώ για να ανακεφαλαιοποιήσει την νέα Proton bank.
Διαθέτει 925 εκατ χορηγήσεις σε καλή κατάσταση που όμως εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας. Η παραγωγή νέων επισφαλειών είναι συνήθης πλέον.
Διαθέτει 1,5 δις καταθέσεις μαζί με την ρευστότητα του ΤΕΚΕ που κάλυψε funding gap.
Διαθέτει ένα και μοναδικό βασικό μέτοχο το ΤΧΣ και προφανώς με όποια άλλη τράπεζα συγχωνευθεί η νέα Proton bank αν ανήκει στην κατηγορία των μικρών το dilution θα είναι μεγάλο για τους παλαιούς ιδιώτες μετόχους.
Το ΤΧΣ θα πουλούσε ή θα δεχόταν να ενσωματωθεί σε άλλη τράπεζα η Νέα Proton bank.
Η Νέα Proton bank μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην αναδιάταξη του τραπεζικού χάρτη των μικρών τραπεζών.
Οι μικρές τράπεζες πρέπει να συγχωνευτούν ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ανακεφαλαιοποιηθούν.
Οι διοικήσεις των μικρών τραπεζών πρέπει να προλάβουν τις εξελίξεις καθώς δεν αποκλείεται ορισμένα deals να επιβληθούν.
Η νέα Proton bank έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.
Τα θετικά είναι ότι έχει εξυγιανθεί και έχει κεφάλαια.
Τα αρνητικά είναι ότι το dilution θα είναι μεγάλο για την τράπεζα που θα την εξαγοράσει ενώ εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του ισολογισμού της Νέας Proton bank.
Αν τα στοιχεία ενεργητικού που διαθέτει είναι ικανά να παράξουν κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης