Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές με διάσπαση των 900 μονάδων

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές με διάσπαση των 900 μονάδων
Το άνοιγμα της εστίασης η επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά και οι μειώσεις φόρων θα διατηρήσουν το ανοδικό momentum της αγοράς.

Οι ανακοινώσεις για μειώσεις φόρων, άνοιγμα της εστίασης και αύξησης του ρυθμού των εμβολιασμών αναμένεται να διατηρήσουν το ανοδικό momentum της αγοράς σημειώνουν οι αναλυτές.
Το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς κλείνει σήμερα και βάσει δημοσιευμάτων η τράπεζα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 1,38 δισ. ευρώ.
Η μετοχή θα παραμείνει στο επίκεντρο, ενώ σειρά παίρνει η αύξηση της Ελλάκτωρ, η οποία εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη χθεσινή γενική συνέλευση.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται δείχνουν πως υπάρχουν ακόμα αρκετές φθηνές εταιρείες στο ΧΑ, ενώ και οι προοπτικές όπως διατυπώνονται στις τηλεδιασκέψεις δείχνουν πως είναι θετικές για το 2021.
Το ΧΑ σήμερα αναμένεται να δοκιμάσει να διασπάσει την αντίσταση των 900 μονάδων και να κινηθεί σε νέα υψηλά 14 μηνών με καλούς όγκους συναλλαγών.
Σημειώνεται τέλος ότι σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει το ανοδικό της momentum μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για μειώσεις φόρων καθώς και το άνοιγμα της εστίασης και της αύξησης του ρυθμού των εμβολιασμών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι μετοχές να δείξουν σταθερότητα καθώς οι επενδυτές εξισορροπούν την αισιοδοξία για την ανάκαμψη με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πανδημία.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 865 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 865 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.
Η S&P θα ανακοινώσει σήμερα την αξιολόγηση της για το ελληνικό αξιόχρεο και η ΕΥΑΘ ετήσια αποτελέσματα.

Βeta
Μία ακόμα γεμάτη μέρα με γεγονότα: Το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς κλείνει σήμερα, η ΕΥΑΘ ανακοινώνει αποτελέσματα και η S&P θα δημοσιεύσει της αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Η εγχώρια αγορά μετά την ανακοίνωση της μείωσης φόρων των εταιρικών κερδών για το 2021 μπορεί να οδηγηθεί πάνω από τις 900 μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Στο εσωτερικό, το προσεχές σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και οι τελευταίες ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις στηρίζουν το καλό κλίμα, το οποίο ενδέχεται και να αποτυπωθεί στο ταμπλό με άμεση επαναφορά σε νέα υψηλότερα επίπεδα.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο απαιτεί την διατήρηση του υποστηρικτικού κλίματος και στο διεθνές περιβάλλον. Βραχυπρόθεσμα, εκτιμούμε ότι η ταλάντωση με επίκεντρο την περιοχή των 890-900 μονάδων συνεχίζει να είναι το πιθανότερο σενάριο.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τις αρχικές εκτιμήσεις Απριλίου της PMI Markit για μεταποίηση και υπηρεσίες σε Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης