Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο «στόχαστρο» οι 900 μονάδες

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο «στόχαστρο» οι 900 μονάδες
Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο λόγω αποφάσεων για ΑΜΚ και αποτελεσμάτων χρήσης 2020
Σχετικά Άρθρα

Η παραμονή του Γενικού Δείκτη κοντά στις 890 μονάδες παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που εκδηλώνονται στις τελευταίες συνεδριάσεις, σε συνδυασμό με την καλή διάθεση που επικρατεί στις αγορές της Ευρώπης, αναμένεται να κρατήσουν και σήμερα την αγορά σε θετικό έδαφος.
Οι αναλυτές περιμένουν μία ανοδική συνεδρίαση με το βλέμμα στις 900 μονάδες, χωρίς να αποκλείουν διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα.
Η Τράπεζα Πειραιώς θα παραμείνει στο επίκεντρο μετά και τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης αναφορικά με την αύξηση κεφαλαίου.
Επίσης η ΕΥΔΑΠ λόγω αποτελεσμάτων και επικείμενης συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο για την τιμή του αδιύλιστου ύδατος, η οποία επιβαρύνει με 157 εκατ. ευρώ τον ισολογισμό χρήσης 2020, θα βρεθεί στο επίκεντρο.
Σημειώνεται πως η εταιρεία θα επιστρέψει 50 εκατ. ευρώ στους μετόχους μέσω μερίσματος ή/και επιστροφής κεφαλαίου (από 40,47 εκατ. ευρώ πέρυσι).

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει σε θετικό έδαφος λόγω της βελτίωσης της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου στις ευρωπαϊκές αγορές.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά σήμερα να προσπαθήσει να προσεγγίσει τις 900 μονάδες με αυξημένη μεταβλητότητα και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 837 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 890 και 900 μονάδες.
Η ΕΥΔΑΠ και η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα ανακοινώσουν τα ετήσια αποτελέσματα σήμερα.

Beta
Το σενάριο της συσσώρευσης είναι το επικρατέστερο για σήμερα λόγω θετικών μηνυμάτων από τα αποτελέσματα χρήσης και ενδέχεται να τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα, τα οποία θα αντισταθμίσουν τις πιέσεις από τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης