Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σε ποιες μετοχές ποντάρουν τώρα οι επενδυτές - Στο επίκεντρο τα θεμελιώδη

Σε ποιες μετοχές ποντάρουν τώρα οι επενδυτές - Στο επίκεντρο τα θεμελιώδη
Πωλήσεις από ξένους επενδυτές κρατούσαν συγκεκριμένες μετοχές καθηλωμένες σε χαμηλότερα επίπεδα
Σχετικά Άρθρα

Μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη που είχαν μείνει στο περιθώριο για μεγάλο διάστημα και από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις του ΧΑ έχουν βρεθεί στο επίκεντρο στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Πολλές από αυτές τις μετοχές είχαν ταλαιπωρηθεί λόγω ύπαρξης μεγάλων πωλητών, όπου η περιορισμένη εμπορευσιμότητα δεν μπορούσε να κάνει εύκολη την αποχώρηση.
Άλλες μετοχές είχαν μείνει στο περιθώριο, γιατί οι επενδυτές δεν έβλεπαν growth και αγνοούσαν την πολύ καλή πορεία μέσα στην πανδημία.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται καλές τοποθετήσεις και οι μετοχές έχουν καταγράψει ισχυρή άνοδο.
Εσχάτως, έχει ξεχωρίσει και με το παραπάνω η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, με τον τίτλο να κερδίζει πάνω από 1 ευρώ σε διάστημα ενός μήνα.
Οι πληροφορίες ανέφεραν πως εδώ και καιρό ρευστοποιούσε μέρος της θέσης του ο κ.Πόλσον, με αποτέλεσμα να έχει καθηλωθεί κάτω από τα 7 ευρώ η μετοχή.
Στις συνεδριάσεις που πέρασαν αυξήθηκε σημαντικά ο όγκος και οι αγοραστές πήραν το πάνω χέρι.
Η ύπαρξη κερδών 40 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και το καθαρό ταμείο των 438 εκατ. ευρώ αποτελούν «ασφάλεια» για τους μακροπρόθεσμους, ακόμα και στην περίπτωση που το δημόσιο πάρει ένα σημαντικό μέρος από το ταμείο για τη σύμβαση (τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για 150 εκατ. ευρώ).

ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ-ΟΠΑΠ

Μαζί με την ΕΥΔΑΠ, ανοδικό momentum απέκτησε και η ΕΥΑΘ, η οποία δεν έχει το «θέμα» της ΕΥΔΑΠ, αλλά επίσης παρέμενε καθηλωμένη για μεγάλο διάστημα.
Με κέρδη προ φόρων 13,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και καθαρό ταμείο 73,4 εκατ. ευρώ, η αποτίμηση των 170 εκατ. ευρώ περίπου δείχνει αρκετά χαμηλή.
Ο ΟΠΑΠ λόγω του καλού μερίσματος των 0,45 ευρώ κατέγραψε νέα υψηλά σχεδόν 14 μηνών και πλέον έχει προσεγγίσει τα προ κρίσης επίπεδα.
Μάλιστα κάποιοι αναλυτές εκτιμούν πως ίσως μέχρι να γίνει η γενική συνέλευση και βοηθήσουν οι συνθήκες να βελτιωθεί περαιτέρω το μέρισμα.
Η Τιτάν συσσώρευε για αρκετό διάστημα κάτω από τα 15 ευρώ και τα καλά προσαρμοσμένα αποτελέσματα, οι προοπτικές για το 2021 και η επιστροφή κεφαλαίου των 0,40 ευρώ την έβαλαν ξανά στο προσκήνιο, ανεβάζοντας την τιμή κάτι παραπάνω από 1 ευρώ.
Στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, στην Πετρόπουλος η οικογένεια Νάτση, φαίνεται πως ολοκληρώνει τις πωλήσεις της και η μετοχή βρίσκει και πάλι το βηματισμό της ξεπερνώντας τα 6 ευρώ.
Το ίδιο συνέβη και στην Τεχνική Ολυμπιακή, όπου ξένος οίκος ταλαιπωρούσε τη μετοχή για αρκετούς μήνες.
Ο Κ.Στέγγος αγόρασε το πακέτο και η μετοχή κινήθηκε έντονα ανοδικά.
Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.
Η βελτίωση της ρευστότητας της Autohellas και η αποκοπή του μερίσματος των 0,23 ευρώ σε λίγες μέρες ωθεί σε υψηλότερα επίπεδα τη μετοχή.
Οι επενδυτές βλέπουν επίσης πως με τη βελτίωση των ταμειακών ροών το 2020 μπορεί εύκολα η μετοχή να καλύψει το μερίδιο που της αναλογεί στην αύξηση κεφαλαίου της Aegean Airlines.
Σε νέα πολυετή υψηλά έχει κινηθεί η Πλαστικά Θράκης μετά από μία συσσώρευση λίγων εβδομάδων.
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα εννεαμήνου δικαιολογούν ακόμα υψηλότερες τιμές σύμφωνα με κάποιους αναλυτές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης