Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Από το εξωτερικό η τάση με προσπάθεια αφομοίωσης – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα

XA: Από το εξωτερικό η τάση με προσπάθεια αφομοίωσης – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα
Μετά την πρόσφατη άνοδο οι αναλυτές δεν αποκλείουν προσπάθεια αφομοίωσης των νέων επιπέδων που έχουν διαμορφωθεί
Σχετικά Άρθρα

Η άνοδος των τελευταίων ημερών έχει επαναφέρει το θετικό σενάριο στο ΧΑ και οι τεχνικοί αναλυτές βλέπουν πως ο στόχος των 910 μονάδων μπορεί να επιτευχθεί.
Για σήμερα η πορεία των ξένων αγορών αλλά και οι εταιρικές ανακοινώσεις θα δώσουν την τάση στην εγχώρια αγορά.
Μετά την πρόσφατη άνοδο οι αναλυτές δεν αποκλείουν προσπάθεια αφομοίωσης των νέων επιπέδων που έχουν διαμορφωθεί.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης, αλλά και της συμφωνίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η ΕΧΑΕ θα δημοσιεύσει τα δικά της αποτελέσματα χρήσης μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη.
Η Εθνική Τράπεζα θα είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν από τη μία τα νέα πακέτα στις ΗΠΑ αλλά και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη η οποία παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 820 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 820 μονάδες και ισχυρό σημείο αντίστασης οι 862.
Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των ετήσιων αποτελεσμάτων και αυτή την εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΧΑΕ θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα, οι CNL Capital, Μοτοδυναμική και TRASTOR αύριο και ο ΟΠΑΠ στις 31 Μαρτίου.
Τέλος, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Autohellas θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου και των Alpha Bank και Ελλάκτωρ στις 02 Απριλίου.

Beta
Η θετική ανάγνωση των προοπτικών της Εθνικής Τράπεζας θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον κλάδο και να στηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Depolas ΑΧΕΠΕΥ
O ΓΔΧΑ φλερτάρει εκ νέου με τα τοπικά υψηλά του μετά τα κέρδη της Παρασκευής, ενώ σημαντικά κέρδη είδαν και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες.
Βραχυπρόθεσμα, το πρώτο επίπεδο δυσκολίας τοποθετείται στην περιοχή των 875 μονάδων. Στον αντίποδα, διατηρούμε το κάτω όριο στις 810 μονάδες.
Τα τραπεζικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν με την ΕΤΕ, η οποία βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της με το απόθεμα ΜΕΑ στην Ελλάδα να ανέρχεται πλέον στα 4,3δισ. Ευρώ και δείχνοντας κέρδη στην τελική γραμμή (34εκ. Ευρώ).
Σε αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι συνέβαλλαν τα μη επαναλαμβανόμενα κέρδη από χρηματοοικονομικές πράξεις, τα οποία ανήλθαν στα 250εκ. Ευρώ για το Δ τρίμηνο.
Σήμερα, μετά την συνεδρίαση δημοσιεύει στοιχεία Δ τριμήνου και η ΕΧΑΕ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης