Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Ανησυχίες από την αύξηση των κρουσμάτων – Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές

XA: Ανησυχίες από την αύξηση των κρουσμάτων – Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές
Τα νέα περιοριστικά μέτρα, η πορεία των εμβολιασμών και η αύξηση των κρουσμάτων δημιουργούν ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάκαμψης
Σχετικά Άρθρα

Τάση από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές να λάβει σήμερα το ΧΑ, σημειώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάκαμψης.
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες, αυξάνουν τις ανησυχίες.
Οι αγορές της Ευρώπης, αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες και το ΧΑ να ακολουθήσει, με επιλεγμένες μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Η Alpha Bank θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων 2020 με τους αναλυτές να σχολιάζουν πως ήταν κοντά στις εκτιμήσεις.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Fourlis για τον ίδιο λόγο, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως η πανδημία έπληξε τα αποτελέσματα, τα οποία ήταν σχετικά αναμενόμενα, με την τελική γραμμή να εμφανίζει υψηλότερες ζημιές.
Τέλος και οι εταιρείες που σχετίζονται με τον τουρισμό θα βρεθούν στο επίκεντρο καθώς η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και η πορεία των εμβολιασμών, φαίνεται πως οδηγεί σε καθυστέρηση στο άνοιγμα του τουρισμού.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να διατηρούνται.
Η μετοχή της Alpha Bank θα είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η ελληνική αγορά να λάβει κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές, οι οποίες ετοιμάζονται για αρνητικό άνοιγμα, λόγω των νέων ανησυχιών αναφορικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάκαμψης, μετά και τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη και τα νέα περιοριστικά μέτρα.
Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική αγορά αύριο θα είναι κλειστή.

Beta
Περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση μεταβλητότητας με τον τραπεζικό κλάδο να οδηγεί την πορεία της αγοράς.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 816 μονάδες.
Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 820 και 816 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 840 και 850 μονάδες.

Depolas ΑΧΕΠΕΥ
Στα 103,7εκ. ευρώ ανακοινώθηκε η τελική γραμμή της ΑΛΦΑ, η οποία χρηματοδότησε  έκτακτες πρόσθετες προβλέψεις της πανδημίας (συνολικές προβλέψεις και απομειώσεις δ’ τριμήνου στα 569,5εκ. Ευρώ) από έκτακτα χρηματοοικονομικά κέρδη 430 εκ ευρώ στο 4ο τρίμηνο.
Επιπλέον, ιδιαίτερα ανθεκτικά εμφανίστηκαν τα μεγέθη του Τιτάν, ,αλλά και του Φουρλή δεδομένου των συνθηκών.
Για τον τραπεζικό δείκτη αξίζει να αναφέρουμε το θετικό γύρισμα της Πειραιώς χθες και την παραμονή του ΔΤΡ πάνω από την περιοχή των 500 μονάδων, η οποία δοκιμάστηκε.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών Μαρτίου της Markit PMI για Ευρωζώνη, Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ξεκινά και η διαπραγμάτευση του νέου εταιρικού ομολόγου της MotorOil.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης