Χρηματιστήριο

Τιτάν: Ανοδικά στο τρίμηνο όγκοι και πωλήσεις – Ανακάμπτει η Ελλάδα, αβεβαιότητα για Τουρκία

Τιτάν: Ανοδικά στο τρίμηνο όγκοι και πωλήσεις – Ανακάμπτει η Ελλάδα, αβεβαιότητα για Τουρκία
Αισιόδοξα τα μηνύματα από τις ΗΠΑ – Δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις στην Τουρκία από τις νέες πολιτικές αναταραχές
Σχετικά Άρθρα

Ανοδικά κινούνται όγκοι, πωλήσεις και τιμές στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της Τιτάν, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών αναφορικά με την πορεία του 2020.
Η διοίκηση εμφανίστηκε αισιόδοξη για τη συνέχεια, αφού όπως φάνηκε το 2020, η πορεία των πωλήσεων και των EBITDA ήταν ισχυρή παρά την πανδημία με οργανική ανάκαμψη σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.
Από τις ΗΠΑ τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, καθώς το πακέτο στήριξης, αλλά και η συσσωρευμένη ζήτηση αναμένεται να οδηγήσει σε δυναμική ανάπτυξη, με την εταιρεία να περιμένει συνέχιση της καλής πορείας.
Οι θετικές τάσεις στην Ελλάδα διατηρούνται και η διοίκηση περιμένει πως και τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης θα συμβάλουν.
Αβεβαιότητα υπάρχει στην Τουρκία, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, την αλλαγή του κεντρικού τραπεζίτη και τη βίαιη υποχώρηση του νομίσματος.
Μία ακόμα αναταραχή είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσεις τις επιπτώσεις της.
Ωστόσο, η ζήτηση είναι σε υψηλά επίπεδα λόγω των έργων που υλοποιούνται.
Ανάκαμψη αναμένεται στη ζήτηση στην Αίγυπτο αλλά και εκεί οι κινήσεις της κυβέρνησης δημιουργούν αβεβαιότητα.

Ανθεκτική αγορά

Τα συμπεράσματα από την πανδημία είναι πως η αγορά αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από όσο αναμενόταν, ενώ η προσαρμοστικότητα είναι άμεση και με καλά αποτελέσματα.
Αναφορικά με τις επενδύσεις για το 2021 η διοίκηση ανέφερε πως ένα κανονικό επενδυτικό πλάνο είναι λίγο κάτω από 100 εκατ. ευρώ και για φέτος ίσως ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η Τιτάν εμφάνισε το υψηλότερο EBITDA (286,2 εκατ. ευρώ) από το 2010, δημιουργώντας εξαιρετικές λειτουργικές ταμειακές ροές οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του καθαρού δανεισμού στα 684 εκατ. ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε δείκτη Net Debt/ ΕΒΙΤDA 2,35 φορές.
Λόγω της παραπάνω πορείας η διοίκηση προτείνει την επιστροφή κεφαλαίου 0,40 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους αλλά και την ακύρωση του 5% του συνόλου των μετοχών που έχει στην κατοχή της η εταιρεία.
Σημειώνεται πως τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη το 2020 υποχώρησαν στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα ανήλθαν στα 65,4 εκατ. ευρώ από 50,9 εκατ. ευρώ το 2019.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης