Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Αποτελέσματα και αυξήσεις κεφαλαίου στο επίκεντρο

ΧΑ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Αποτελέσματα και αυξήσεις κεφαλαίου στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα



Θετική παραμένει η επενδυτική ψυχολογία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα, χωρίς να αποκλείονται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Με τις αγορές του εξωτερικού να βρίσκονται σε νέα ιστορικά υψηλά και το σημερινό άνοιγμα να φαίνεται βάσει των παραγώγων πως θα είναι σταθεροποιητικό, η εγχώρια αγορά αναμένεται να αναζητήσει κατεύθυνση.
Μετά από ένα ανοδικό σερί 6 συνεδριάσεων και μίας σταθεροποιητικής οι αναλυτές δεν αποκλείουν και σήμερα να καταγραφούν ανοδικές τάσεις με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να είναι πιθανές.
Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά κυρίως η ενημέρωση των αναλυτών που θα ακολουθήσει βάζουν τη μετοχή σήμερα στο επίκεντρο, καθώς ίσως δοθούν και κάποιες πληροφορίες για την αύξηση κεφαλαίου.
Η αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ με τιμή διάθεσης τα 0,90 ευρώ θα βάλει στο επίκεντρο και τη συγκεκριμένη μετοχή με τους αναλυτές να περιμένουν πίεση σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να είναι πιθανές.
Η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε θετικό άνοιγμα καθώς η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις διεθνείς αγορές φαίνεται να έχει ανακάμψει παρά τις ανησυχίες για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη.

Beta
Οι ανακοινώσεις για αυξήσεις κεφαλαίου θα αυξήσουν τη μεταβλητότητα σε συγκεκριμένες μετοχές, ωστόσο περιμένουμε οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να αντισταθμίσουν μέρος των πιέσεων.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 804 μονάδες. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 840 και 830 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 860 και 870 μονάδες.
Oι αποφάσεις της FED αύριο, η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell (ένταξη Viohlaco) και Eurostoxx (ένταξη ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή), η τριπλή λήξη των παραγώγων και η αξιολόγηση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από την DBRS την Παρασκευή θα δώσουν την κατεύθυνση αυτής της εβδομάδας.

Depolas ΑΧΕΠΕΥ
Αναμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα εν όψει λήξης παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου την Παρασκευή με μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση τιμών να μην μπορεί να αποκλειστεί.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων περιμένουμε σήμερα τις λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στην αυριανή συνεδρίαση της FED.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης