Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Pimco: Ευρωπαίοι, σταματήστε τα λόγια και προχωρήστε στις πράξεις - Ποιες οι 6 αναγκαίες δράσεις για τη διάσωση του ευρώ - Έφτασε η ώρα για μια αποφασιστική προσέγγιση στο ελληνικό ζήτημα...

Pimco: Ευρωπαίοι, σταματήστε τα λόγια και προχωρήστε στις πράξεις - Ποιες οι 6 αναγκαίες δράσεις για τη διάσωση του ευρώ - Έφτασε η ώρα για μια αποφασιστική προσέγγιση στο ελληνικό ζήτημα...
Μια λίστα με 6 δράσεις, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τη διάσωση του ευρώ και της Ευρωζώνης, παραθέτει στο τελευταίο άρθρο - παρέμβασή του ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Όπως διαμηνύει ο El Eriam, οι αγορές έχουν χορτάσει από λόγια. Τα λόγια δεν αρκούν πλέον από την πλευρά των Ευρωπαίων. Θα υπάρξουν δράσεις που θα πιστοποιήσουν τα λόγια αυτά; διερωτάται...
Ποια είναι όμως τα 6 πεδία τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης στην Ευρωζώνη; Ο El Erian εξηγεί:
1) Ιταλία και Ισπανία πρέπει να προχωρήσουν στην επιβολή μιας σειράς μέτρων. Μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτόχρονα μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης των οικονομιών τους.
2) Οι προσπάθειες της Ιταλίας και της Ισπανίας πρέπει να στηριχθούν από μεγαλύτερη δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
3) ΕΚΤ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να περιορίσουν το μη εξασφαλισμένο χρέος των ιδιωτών ομολογιούχων.
4) Οι ηγέτες τόσο των χωρών με ελλείμματα όσο και των κρατών με πλεονάσματα θα χρειαστεί να κάνουν μια πολύ καλύτερη δουλειά... Θα πρέπει να πείσουν τις αγορές για τη βιωσιμότητα των αποφάσεων και επιλογών τους.
5) Έφτασε επιτέλους η ώρα να υιοθετηθεί μια πιο αποφασιστική προσέγγιση όσον αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, καθώς η μέχρι τώρα αντιμετώπιση των ελληνικών προβλημάτων από την Ευρώπη υπονομεύει την αξιοπιστία του συνόλου της Ευρωζώνης.
6) Είναι αναγκαία μια σημαντική και διαρθρωτικής φύσεως "αναγέννηση" της Ευρωζώνης. Τι θα περιλαμβάνει η αναγέννηση αυτή; Πρωτίστως επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών για μια πραγματική δημοσιονομική και τραπεζική ένωση.
"Πρόκειται για μια λίστα, γεμάτη προκλήσεις. Μια λίστα όμως που θα καθορίσει τις επόμενες εβδομάδες για το ευρώ και την Ευρωζώνη", σχολιάζει ο El Erian.
"Σας ευχαριστούμε... Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, ΕΚΤ για έναν ήρεμο Αύγουστο" επισημαίνει με εξαιρετικά ειρωνικό ύφος ο επικεφαλής της Pimco. Στη συνέχεια ωστόσο διαμηνύει πως τώρα, ήρθε η ώρα, από τους ανωτέρω - και όχι μόνο - να περάσουν από τις δεσμεύσεις στις χειροπιαστές δράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης