Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με βλέψεις για νέα άνοδο – Σε τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης

ΧΑ: Συσσώρευση με βλέψεις για νέα άνοδο – Σε τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης
Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 840 και 830 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 860 και 870 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Οι επιχειρηματικές εξελίξεις κρατούν ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον, σε συνδυασμό και με το καλό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού.
Ο γενικός δείκτης έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και βρίσκεται πλέον στις 850 μονάδες.
Η πρόσφατη ανοδική κίνηση σε συνδυασμό με τα τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα θα μπορούσαν να δώσουν μία διόρθωση, σημειώνουν οι αναλυτές.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της ΔΕΗ μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, από τις οποίες άντλησε 650 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης ομολόγου, αλλά και η ΓΚΕ ΤΕΡΝΑ λόγω της επικείμενης αποχώρησης των «Ολλανδών» από το μετοχικό κεφάλαιο.
Σημειώνεται πως σήμερα στις 12 θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Aegean για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την κρατική ενίσχυση.

Eurobank Equities
Περιμένουμε σήμερα η αγορά να συσσωρεύσει λόγω απουσίας ξεκάθαρης τάσης στις αγορές του εξωτερικού μετά και την πρόσφατη ανοδική κίνηση.
Υπενθυμίζεται πως η εγχώρια αγορά θα είναι κλειστή την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω αργίας.

Euroxx
Περιμένουμε ανοδικές τάσεις.
Η πρόθεση της ΕΚΤ να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων και οι εγχώριες εταιρικές εξελίξεις θα στηρίξουν το momentum της αγοράς.

Beta
Μία ήπια άνοδος θα μπορούσε να εκδηλωθεί σήμερα, ωστόσο, ο γενικός δείκτης έχει εισέλθει σε υπεραγορασμένα τεχνικά επίπεδα που αυξάνουν τις πιθανότητες μίας διόρθωσης.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 801 μονάδες. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 840 και 830 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 860 και 870 μονάδες.

Depolas ΑΧΕΠΕΥ
Ο ΓΔΧΑ απομακρύνεται από κρίσιμα σημεία στήριξης με ουσιαστικό στόχο την προσέγγιση των προ πανδημίας επιπέδων, ήτοι την περιοχή των 900-950 μονάδων.
Ωστόσο, ενδέχεται μια τέτοια κίνηση να μην πραγματοποιηθεί άμεσα, αλλά να συνδυαστεί χρονικά με το άνοιγμα της αγοράς.
Σημαντικό είναι ότι στην παρούσα φάση ότι ενδεχομένως διασφαλίζεται η διατήρηση πάνω από τις 790μονάδες.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα πραγματοποιείται η ΓΣ της Aegean. Στο εξωτερικό η εικόνα δεν έχει διαφοροποιηθεί, ενώ συνεχίζει να εμφανίζει αυξημένη μεταβλητότητα ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχοντας όμως μετριάσει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τα μεγέθη για την βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη και την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Πανεπιστημίου Michigan στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης