Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω της πορείας των διεθνών αγορών

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω της πορείας των διεθνών αγορών
Η πρώτη αντίσταση είναι στις 778 μονάδες, σημείο από το οποίο διέρχεται ο κινητός μέσος των 20 ημερών
Σχετικά Άρθρα

Με τις αγορές του εξωτερικού να κινούνται εκ νέου ανοδικά και το Dow Jones να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό, οι αναλυτές περιμένουν πως η ανοδική διάθεση θα επηρεάσει θετικά και την εγχώρια αγορά.
Αναμένουν ανοδικό ξεκίνημα, με την πρώτη αντίσταση να είναι στις 778 μονάδες, σημείο από το οποίο διέρχεται ο κινητός μέσος των 20 ημερών.
Κλειδί για τη διατήρηση της ανοδικής κίνησης θα είναι η αξία συναλλαγών, η οποία έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της Aegean μετά την ισχυρή ανοδική κίνηση χθες, λόγω των προσδοκιών για γρηγορότερο άνοιγμα της αγοράς της Βρετανίας.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή των ΕΛΠΕ καθώς η εισηγμένη ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα, ενώ αύριο δημοσιεύει ο ΟΤΕ τα δικά του αποτελέσματα για τη χρήση 2020.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα μετά και τα καθησυχαστικά σχόλια από τον Πρόεδρο της FED, ο οποίος δεσμεύτηκε να συνεχίσει την πολιτική στήριξης.
Περιμένουμε λοιπόν το ΧΑ να κινηθεί υψηλότερα λόγω της επανεμφάνισης της διάθεσης ανάληψης ρίσκου στις αγορές.

Βeta
Μία ήπια αντίδραση αναμένεται σήμερα λόγω των ισχυρών κερδών όλων των αγορών του εξωτερικού.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει οριακά πτωτική, λόγω της παράτασης του lockdown και της αύξησης της έντασης με την Τουρκία.
Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 760 και 750 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 778 (ΚΜΟ 20) και 790 μονάδες.
Τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν σήμερα τα ετήσια αποτελέσματα και ο ΟΤΕ αύριο το πρωί. Επιπλέον, η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας και των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ θα δώσουν σήμερα τον τόνο στις διεθνείς αγορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης