Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επενδυτές, δέστε τις ζώνες σας! Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη επανέρχεται στο προσκήνιο δριμύτερη!... προειδοποιούν Credit Suisse και High Frequency Economics - Θεμελιώδη ζητήματα παραμένουν ακόμη άλυτα...

Επενδυτές, δέστε τις ζώνες σας!  Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη επανέρχεται στο προσκήνιο δριμύτερη!... προειδοποιούν Credit Suisse και High Frequency Economics - Θεμελιώδη ζητήματα παραμένουν ακόμη άλυτα...
(upd)"Επενδυτές, δέστε τις ζώνες σας! Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα δριμύτερη!". Με τη φράση αυτή επιχειρουν να σκιαγραφήσουν τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, στις τελευταίες έκθεσεις τους, η High Frequency Economics και η Credit Suisse.
Όπως εξηγεί η High Frequency Economics, οι ανησυχίες στις αγορές είχαν καταλαγιάσει για μερικές εβδομάδες, ωστόσο τώρα που η θερινή ραστώνη τείνει να φτάσει στο τέλος της, καθώς πολιτικοί και traders επιστρέφουν στα γραφεία τους, η κρίση θα βρεθεί εκ νέου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
"Μέχρι τώρα, ο Αύγουστος χαρακτηρίστηκε ο μήνας των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα νέα από το καυτό μέτωπο της Ευρωζώνης να είναι όλο και λιγότερα", σχολιάζει ο οίκος.
"Παρά τις λίγες ημέρες νηνεμίας και ησυχίας, τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί", προειδοποιεί ο Carl Weinberg, επικεφαλής αναλυτής της High Frequency Economics.
"Η ΕΚΤ συνεχίζει να παίζει το ρόλο του εξισορροπιστή. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πως δεν μπορούν να αφήσουν την Ισπανία να καταρρεύσει", τονίζει από την πλευρά του ο Giles Keating, της Credit Suisse.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε παρόμοια έκθεσή της και η Credit Agricole, παρά τη νηνεμία και την ησυχία λόγω θέρους, η επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας και δη της ελληνικής στο πρώτο σκαλί του ενδιαφέροντος προετοιμάζεται σταδιακά μεν, μεθοδικά δε.
"Οι επικείμενες εξελίξεις αυτής της εβδομάδας σίγουρα θα προετοιμάσουν τις αγορές για το τι τις περιμένει με την έλευση του Σεπτεμβρίου", σχολιάζουν στην έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης