Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση μεταβλητότητας και ανοδικές διαθέσεις περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στον MSCI

ΧΑ: Διατήρηση μεταβλητότητας και ανοδικές διαθέσεις περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στον MSCI
Η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, αύριο (9/2) το βράδυ είναι ίσως το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας
Σχετικά Άρθρα

Περιοριστικά μέτρα, πορεία εμβολιασμών και κρουσμάτων θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο και τις εισηγμένες που επηρεάζονται, όπως τις εταιρείες του λιανικού εμπορίου.
Η παραμονή πάνω από τις 750 μονάδες είναι θετική, αλλά χρειάζεται κλείσιμο πάνω από τις 771 μονάδες για να κερδίσει ξανά το ΧΑ τη βραχυπρόθεσμη τάση και να οδηγηθεί υψηλότερα.
Η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, αύριο (9/2) το βράδυ είναι ίσως το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας.
Σύμφωνα πάντως με στελέχη της αγοράς δεν αναμένεται αλλαγή για τις ελληνικές μετοχές.
Υπενθυμίζεται πως στον MSCI Greece Index συμμετέχουν 3 μετοχές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo).
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας ενώ εκτιμούν πως το καλό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού θα μπορούσε να βοηθήσει το ΧΑ να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση με διατήρηση της μεταβλητότητας ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων του οίκου MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών.

Eurobank Εquities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού λόγω των προσδοκιών για πρόοδο στο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, όσο ο ΓΔ βρίσκεται κάτω από τις 771 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κάτω από τις 465 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 750 και 712 μονάδες (KMO 200) και σημεία αντίστασης οι 771 (KMO 20) και 800 μονάδες.
Η ανακοίνωση των αλλαγών στους δείκτες της MSCI την Τρίτη και των ετήσιων αποτελεσμάτων της Coca Cola Hellenic είναι τα κυριότερα νέα της εβδομάδας για το ΧΑ.
Η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη, της έκθεσης της FED προς το Κογκρέσο και των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας την Πέμπτη είναι τα σημαντικότερα μακροοικονομικά νέα της εβδομάδας.

Beta
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων περιμένουμε το ΧΑ να ακολουθήσει τις ξένες αγορές, αλλά με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης