Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Απάτη με «ιπτάμενες μετοχές» της Amazon μέσω ιστοσελίδων υψηλής επισκεψιμότητας

Απάτη με «ιπτάμενες μετοχές» της Amazon μέσω ιστοσελίδων υψηλής επισκεψιμότητας
Οι πλατφόρμες προώθησης περιεχόμενου, οι παγίδες και η απούσα ελεγκτικά πολιτεία

Στα δίχτυα απατεώνων συνεχίζουν να πέφτουν ανυποψίαστοι επενδυτές μέσω διαφημίσεων που εμφανίζονται μπερδεμένες με θέματα σε ελληνικές ιστοσελίδες που παρουσιάζουν υψηλή επισκεψιμότητα.
Η κατάσταση έχει λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς φαίνεται ότι υπάρχει αδυναμία εποπτείας τέτοιου είδους φαινομένων που κατακλύζουν το διαδίκτυο.
«Δράστης» προώθησης αυτών των διαφημίσεων είναι ο Taboola που αποτελεί ένα δίκτυο που προτείνει περιεχόμενο και εμφανίζει τις διαφημίσεις του σε πολλά δημοφιλή websites.
Ωστόσο, αυτές οι διαφημίσεις πέραν του ότι μπορεί να είναι ιδιαιτέρως εκνευριστικές και σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και μολυσμένες από κακόβουλο λογισμικό μπορούν πολλές φορές να οδηγήσουν ανυποψίαστους στα νύχια αετονύχηδων που υπόσχονται κέρδη από μετοχές.
Βέβαια η πλατφόρμα Taboola δεν είναι η μόνη που προτείνει περιεχόμενο καθώς υπάρχουν και άλλες όπως οι RevContent, Spoutable ή Outbrain, αλλά στην Ελλάδα έχει την τιμητική της.
Την τελευταία περίοδο σε μεγάλες ελληνικές ιστοσελίδες εμφανίζεται η παρακάτω διαφήμιση που δεν ξεχωρίζει από τη θεματολογία και αναφέρει «Αυτός είναι ο λόγος που μια επένδυση 250 στην Amazon μπορεί να φέρει κέρδη, έχοντας από κάτω με πολύ μικρά γράμματα το τίτλο The Flying Stock (Η ιπτάμενη μετοχή!!!).

Screenshot_20210201_211559.jpg

Όταν πατήσει κάποιος εισέρχεται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.theflyingstock.com/v11/rk/amzn/gr/?country=GR&hit-id=1152009227449921256&prefix=30 όπου διαβάζεις ότι οι μετοχές της Amazon είναι έτοιμες για απογείωση και ότι είναι «Η καλύτερη στιγμή να ποντάρεις στην άνοδο της τιμής της».
Μεταξύ των άλλων αναφέρει επίσης ότι «Με απλά λόγια, η επένδυσή σου γίνεται με την υπογραφή ενός συμβολαίου (CFD*).
Εσύ επενδύεις το ποσό που επιθυμείς, “ποντάροντας” στην αύξηση της μετοχής της Amazon.
Όσο αυτή ανεβαίνει, αυξάνονται γεωμετρικά και τα κέρδη σου!
Και το καλύτερο από όλα;
Δεν υπάρχει μεγάλη χαρτούρα όπως παλιά.
Μπορείς να κάνεις τα πάντα από τον υπολογιστή ή το κινητό σου».
qrf
Φυσικά για να μάθεις πως κερδίζεις πρέπει να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία όπου μετά «σε αναλαμβάνουν» μέσω τηλεφώνου ώστε να σου βάλουν χέρι στα χρήματα και στο τέλος εξαφανίζονται.
Στην ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε καν εταιρίας στην οποία θα αγοράσεις CFD ούτε και αν εποπτεύεται και από που και απλά είναι κράχτης.
Φυσικά μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά το ζήτημα είναι πως ούτε η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος ούτε το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν παρέμβει παρ ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνει καταγγελίες.
Μάλιστα η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος παραπέμπει τους καταγγέλοντες πολίτες να κάνουν μηνύσεις στα αστυνομικά τμήματα του τόπου κατοικίας τους με αποτέλεσμα στα αστυνομικά τμήματα να «τραβούν τα μαλλιά τους» καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο αντιμετώπισης λτετοιων εγκλημάτων αλλά και ούτε από φαίνεται ενημέρωση των ασυτονομικών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης