Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Περιοριστικά μέτρα και μετάλλαξη ιού ανησυχούν τους επενδυτές – Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές

tags :
XA: Περιοριστικά μέτρα και μετάλλαξη ιού ανησυχούν τους επενδυτές – Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές
Οι αναλυτές περιμένουν μεταβλητότητα στις συνεδριάσεις της εβδομάδας που ξεκινάει με το βλέμμα να είναι στραμμένο και στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

Η μετάλλαξη του ιού, η αύξηση των κρουσμάτων, η έλλειψη εμβολίων και τα νέα περιοριστικά μέτρα επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία καθώς δημιουργούν ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Οι αναλυτές περιμένουν μεταβλητότητα στις συνεδριάσεις της εβδομάδας που ξεκινάει με το βλέμμα να είναι στραμμένο και στις αγορές του εξωτερικού.
Ο μήνας που ξεκινάει χρηματιστηριακά έχει ανακοινώσεις αποτελεσμάτων (Μυτιληναίος 4/2) αλλά και αναδιάρθρωσης δεικτών MSCI (9/2).
Σημειώνεται πως από τα περιοριστικά μέτρα, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ανοίγουν σήμερα στις κίτρινες περιοχές, ενώ τα καταστήματα Jumbo σε Αττική, Χαλκίδα και Πάτρα θα είναι κλειστά και ανοικτά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Euroxx
Περιμένουμε πως τα νέα περιοριστικά μέτρα και οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική να επηρεάσει την επενδυτική ψυχολογία.

Eurobank Equities
Περιμένουμε μία εβδομάδα μεταβλητότητας καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ανησυχίες για τη διάθεση των εμβολίων και την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων σε ορισμένες περιοχές που αντισταθμίζουν έως ένα βαθμό τις προσδοκίες για ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο.

Beta
Περιμένουμε πως η αγορά θα σταθεροποιηθεί καθώς στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής περιορίστηκε η μεταβλητότητα και η ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού βελτιώνεται.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, όσο ο ΓΔ βρίσκεται κάτω από τις 778 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κάτω από τις 472 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 740 και 730 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 760 και 778 μονάδες.
Η Μυτιληναίος θα ανακοινώσει αποτελέσματα 4ου τριμήνου την Πέμπτη.
Η Amazon, Alphabet και Pfizer ανακοινώνουν αύριο αποτελέσματα 4ου τριμήνου.
Σε μακροοικονομικά νέα, η ανακοίνωση του ΑΕΠ 4ου τριμήνου στην Ευρωζώνη την Τρίτη και του πληθωρισμού την Τετάρτη καθώς και του δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή είναι τα σημαντικότερα μακροοικονομικά νέα της εβδομάδας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης