Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νέες απώλειες αναμένουν οι αναλυτές, λόγω των ανησυχιών για τη διαθεσιμότητα του εμβολίου

ΧΑ: Νέες απώλειες αναμένουν οι αναλυτές, λόγω των ανησυχιών για τη διαθεσιμότητα του εμβολίου
Μέσα στον Ιανουάριο ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 8,10% με τις απώλειες του τραπεζικού δείκτη στο ίδιο διάστημα να ανέρχονται στο 17,7%
Σχετικά Άρθρα

Η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των φαρμακευτικών εταιρειών, αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, η μετάλλαξη του ιού, οι εκτιμήσεις για νέο lockdown, αλλά και η πορεία μετοχών στις ΗΠΑ, δημιουργούν ανησυχίες στους επενδυτές και αναμένεται να επηρεάσουν και σήμερα την πορεία των μετοχών.
Οι αναλυτές περιμένουν αρνητικό άνοιγμα, λόγω και του πτωτικού ανοίγματος που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης.
Η μεγάλη επιτυχία της χθεσινής έκδοσης ομολόγου από την Ελλάδα θα μπορούσε να προσφέρει κάποια στήριξη.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κάτω από τις 750 μονάδες, επιβαρύνοντας την τεχνική εικόνα και δείχνοντας πως τα επόμενα κρίσιμα σημεία στήριξης είναι μεταξύ 730-710 μονάδων.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες και χθες κατέγραψαν μεγάλες απώλειες και με σχετικά υψηλούς όγκους συναλλαγών.
Σημειώνεται πως μέσα στον Ιανουάριο ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 8,10% με τις απώλειες του τραπεζικού δείκτη στο ίδιο διάστημα να ανέρχονται στο 17,7%.

Euroxx
Περιμένουμε οι ανησυχίες των επενδυτές αναφορικά με τη διάθεση των εμβολίων και ο αντίκτυπος των νέων μεταλλάξεων θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την αγορά.
Η επιτυχημένη έκδοση ομολόγου θα δώσει κάποια στήριξη.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα παράγωγα των μετοχών δείχνουν αρνητικό άνοιγμα λόγω της έντασης μεταξύ της Ε.Ε. και των φαρμακευτικών εταιρειών αναφορικά με τη διαθεσιμότητα του εμβολίου αλλά και μέσω ανησυχιών για την αυξημένη κερδοσκοπική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 784 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 730 και 709 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημεία αντίστασης οι 750 και 760 μονάδες. Το ΑΕΠ 4ου τριμήνου (cons: 4.0% qoq) και τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ είναι τα σημαντικότερα νέα της ημέρας.

Beta
Η αρνητική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού θα διατηρήσει την αδυναμία στην εγχώρια αγορά αλλά και τη μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης